KöpekHavanese kategorisinde ilan bulunamadı.
  • Görünüm
İlan bulunamadı.

Havanese İlanları Ve Fiyatları Yavru Havanese

Havanese Özellikleri

Havanese yoğun tüyleri, meraklı bakışları, oyuncu ve eğlenceli yapısıyla ön plana çıkan küçük bir aile köpeğidir. Bichon Havanese, Havana Silk Dog, White Cuban, Havana Spaniel, Spanish Silk Poodle, Bichon Havanais, Bichon Habanero adlarıyla da süs köpeği olarak tanınmaktadır. Bu ırkın enerjisi, mutluluğu ve canlı yapısı insanları genel olarak olumlu etkilemektedir. Kısa bacaklarıyla esnek, canlı ve yaylanan bir yürüyüşleri vardır. Çift katmanlı kürk yapısı oldukça yumuşak, uzun ve yoğun tüylerden oluşur. Genellikle dalgalı, düzden kıvırcığa kadar değişen tüy şekline sahiptir. Görünüşüyle, sevimli ve sıcak davranışlarıyla insanları etkilemeyi çok iyi başaran nazik, kibar köpek cinsleri arasında yer alır.

Havanese Karakter Özellikleri

Havanese ırkı ilk defa evcil hayvan sahibi olacak bir ailenin kolaylıkla bakabileceği bir köpek türüdür. Ailesiyle birlikte, sevdikleriyle birlikte olmak Havanese ırkı için çok önemlidir. İlgi görmekten çok hoşlanan, oyun oynamayı seven ve palyaçoluk yapmayı çok iyi beceren bir cinstir.

Çevresinde olan şeylere karşı merak duyguları yüksektir. Bu yüzden sahibinin peşinden dolaşması, yapılan işlere burnunu sokmaya çalışması çok normaldir. Havanese ev içerisinde yalnız kalmaktan, tek başına bir şeylerle uğraşmaktan ve oyun oynamaktan hiç hoşlanmaz. Sahibinin peşinden oda oda gezmesi birlikte olma isteğindendir. Yalnız kalmaya karşı toleransı çok düşüktür ve terk edilme korkusuyla psikolojik olarak olumsuz etkilenebilirler. Bu ırkın bir olumsuz özelliği varsa oda sahibine neredeyse yapışık olma isteği olarak belirtebiliriz.

Sıcakkanlı, arkadaş canlısı, kibar, yumuşak huylu ve sevgi doludur. Çevresindeki herkesle iyi anlaşabilir. Çocuklar, yabancı kişiler, diğer köpekler ve evcil hayvanlar onlar için birer oyun arkadaşıdır. Enerjisini, oyuncu kişiliğini tanıştığı herkesle paylaşabilir. Çok sosyal bir köpektir. Herkesle iyi anlaşmasına karşın sahibinin ses tonuna karşı hassastır ve komutlarına uygun davranır. Nadirde olsa bazı Havanese köpeklerinde utangaç olduğunu ifade etmeliyiz. Utangaç köpeğinizi sosyalleştirerek bu huyunu değiştirmek için adım atabilirsiniz.

Eğitimi oldukça kolaydır. Sahibini memnun etmeye istekli olmaları, yeni şeyler öğrenmesini kolaylaştırır. İyi eğitildiğinde daha iyi huylu ve donanımlı bir yetişkin köpek olurlar. Çok zeki olmaları da eğitim sürecini ve başarıya ulaşmalarını kolaylaştıran bir etkendir. Erken sosyalleştirmeniz onların daha dışa dönük olmasını ve iyi iletişim kurmasını olumlu olarak etkileyecektir.

Apartman ve orta büyüklükte bir eve kolaylıkla uyum sağlarlar. Bahçeli bir ev onlar için şart değildir. Çok fazla egzersize ihtiyaçları yoktur. Günlük ihtiyaçlarının karşılanması, orta tempoda yürüyüşler ve oyunlar ile egzersizleri tamamlanabilir. Bu ihtiyaçları giderilmezse huzursuz ve sıkılgan olabilirler. Genel olarak Havanese çok havlamaz. Ancak zaman zaman havlama ataklarına girebilirler. Havlamalarının sebebi uzun süre yalnız kalmak, tehlike sezmek ya da bir ihtiyacını ifade etmek için olabilir. Bu durum köpeğinizle aranızdaki iletişime göre kısa sürede çözebileceğiniz bir durumdur. Yavru iken bu davranışlarına müdahale ederseniz, yetişkinlikte uygulamadığını görebilirsiniz. Genellikle çok gürültücü bir köpek olamadığı, egzersiz ihtiyacı az olduğu için apartman hayatında sahibine ve komşulara zorluk çıkarmaz.

Kıvrılmış kuyruğu, yoğun tüyleri ve neşeyle bakan gözlere sahiptir. İlgi gördüğü, sevildiği ve iyi bakıldığı bir ortamda Havanese köpek cinsi uzun yıllar sizinle birlikte mutlu şekilde yaşayacak ve sadık dostunuz olacaktır. İyi eğitildiğinde mükemmel bir bekçi köpeği olduklarını da görebilirsiniz. Havanese kendisine verilen her görevi başarıyla tamamlamak için çaba gösteren bir karaktere sahiptir.

Havanese Tarihi

Havanese menşei Küba olan, antik çağlarda Akdeniz’den gelen Bichon (Barbichon) ailesindeki küçük köpekler arasındadır. Havanese’nin Bichon Frise ve Malta (Maltese) gibi küçük köpek sınıfındaki türlerle ortak atalara sahip olduğu düşünülür. Bu küçük köpeklerin denizci tüccarlar tarafından takas yöntemiyle dünyanın farklı bölgelerine ulaşmıştır. Küçük köpeklerin zeki ve asil duruşlarının yanında ancak fazla becerikli olmadığı düşüncesiyle daha çok asillerin ve aristokratların yanlarında görülür. Başlangıçta alt tabakaların pek gözdesi olmayan bir köpektir.

Küba da yaşayan aristokratlar ve zengin yetiştiriciler yerli kucak köpeğine büyük ilgi göstermişlerdir. Kübalı kadınların gözdesi haline gelmiştir. Irkın adı da Küba’nın başkenti Havana’dan esinlenerek, Havanese olarak belirlenmiştir. Bazı kaynaklara göre Havanese ırkının atalarının İtalyan deniz kaptanları tarafından 1600’lerde Yeni Dünya’yı kolonileştirmekle görevli olan İspanyollar tarafından getirilmiş olduğu belirtilir. Ticaret ilişkilerini geliştirmek için Kübalı kadınlara ve üst tabakaya İspanyol tüccarlar tarafından hediye edilmiştir.

Zenginlerin ilgi gösterdiği bu ırk, özel olarak ilgi gördü ve şımartıldı. Habeneros olarak ve Beyaz Kübalı olarak adlandırıldılar. Zaman içerisinde Beyaz Kübalı lakabıyla Havanese Avrupa’ya yayıldı. Avrupa’dan gelen gezginler bu köpekleri görüp hayran olunca, İngiltere, Fransa ve İspanya gibi ülkelere dönerken yanlarında götürdüler.

Havanese ırkı yayıldıkça, zeki ve çalışkan olmasıyla sadece zenginlerin evcil hayvanı olarak kalmadı. Performans köpeği olarak sirklerde de popüler hale geldiler. Evcil hayvan olarak popülerliği azalırken, sirk ve oyun köpekleri olarak tanınmaları artar. Kraliçe Victoria ve Charles Dickens da gibi pek çok tanınmış hayranları olmasına rağmen zaman içerisinde her köpek ırkında olduğu gibi onlarında popülerliği düşüşe geçti. Oldukça az kişi Havanese köpeğine bakmaya devam ediyor ve yetiştirmeye çalışıyordu.

1959’da Komünistlerin Küba’yı ele geçirmesiyle birlikte Havanese köpekleri de tarihinin en önemli olayını yaşamıştı. Cinsin sayısı daha da azalmaya başladı. Sadece Avrupa’da değil Küba’da bile Havanese ırkı yok denecek kadar az kalmıştır. 1950 sonu 1960 başında Fidel Castro’nun devriminden Amerika’ya ve farklı bölgelere kaçan aileler, yanlarında Kübalı küçük köpeklerini de götürdüler. Küba Devriminden kaçanken, sadece 11 Havanese köpeği ABD’ye götürülebildi. Amerika Birleşik Devletleri’ne giden üç ailenin yanında götürdükleri, Havanese köpeklerinin günümüzdeki Havanese ırkının ataları olduğu düşünülmektedir.

Burada yaşam süren köpekler Amerikalı köpek meraklıların ilgisini çekti. Havanese’lerin zekası, sevecenlikleri, yetenekleri ve görünüşü onları da etkiledi. 1970’lı yıllarda Amerika’daki evcil hayvan sahiplerinin destekleriyle, mülteciler Havanese ırkını korudu ve soyunu devam ettirmek için çaba gösterdi. Havanese cinsi, dünya çapında tanındı ve evcil hayvan sahiplerinin popüler seçimlerinden birisi oldu.

Havanese zengin, üst ve alt sınıftan her kesimin sahip olmak istediği bir köpek haline geldi. Dünyanın en ünlü yazarlarından Ernest Hemingway ve Charles Dickens’da Havanese köpeklerin büyüleyici güzelliğine kapılan, uzun yıllar bu ırk köpeğe sahip olan isimlerden sadece ikisidir.

1996 yılında, gösteri dünyasına katılan Havanese AKC tarafından tanındı ve ırk standartları belirlendi. Oyunca, süs köpeği olarak ilk günden günümüze kadar artan bir popülerliğe sahip olarak Havana İpek Köpeği olarak tanındılar.

Havanese Fiziksel Özellikler

Vücut

Havanese küçük ama sağlam vücut yapısına sahiptir. Yoğun tüyleri, uzun bırakıldığında olduğundan daha iri durmaktadır. Gövdesi, kafası ve genel itibariyle bedeni orantılı bir yapıdadır. Küçük ama sağlam vücutlarıyla, ipeksi ve parlak tüyleriyle insanları etkileyen dış görünüşe sahiptir. Fazla büyümedikleri için ideal ev köpekleri arasında yer alır.

Kafa

Havanese köpeğinin kafa yapısı vücuduyla orantılı büyüklüktedir. Yuvarlak kafası ve orta uzunlukta boynu vardır. Havanese kısa alın bölgesi, yuvarlak koyu renk gözleri ve kahverengi, siyah renkteki burnuyla yoğun tüylerin arasında sevimli bir yüz ifadesine sahiptir. Dudakları siyah renklidir ve dudak uçları aşağı doğru bakmaktadır. Bu dudak yapısı onlara gülümsemekle somurtmak arasında gidip gelen sevimli bir ifade kazandırır.

Kulaklar

Havanese köpeğinin kulakları başının yan tarafında konumlanmıştır. Kulakları hafif şekilde yukarıda duran ve kulak uçları da yanaklara doğru sarkan yapıdadır. Tüm bedeninde olduğu gibi kulakları da oldukça tüylüdür. Tıraşlanma şekline göre kulaklarının belli belirsiz görülmesi mümkündür.

Gözler

Havanese ırkının etrafa neşeyle bakan, tatlı ve sevimli yapısını yansıtan fiziksel özelliklerinden biriside gözleridir. Orta büyüklükte, badem şeklindeki koyu kahverengi gözlere sahiptir. Parlak, yoğun tüylerinin arasında, siyah burnu ve gözleriyle dikkat çekici bir güzelliğe sahiptirler.

Bacaklar ve Ayaklar

Havanese güçlü, esnek, sağlam ve kısa bacaklara sahiptir. Küçük bedeniyle, yere sağlam basan ayaklarıyla, hafif yaylanarak ve kendinden emin adımlarla yürürler. Havanese karakterindeki neşeyi, heyecanı yürüyüş biçimindeki rahatlığı ve yaylanışıyla da yansıtır.

Kuyruk

Havanese köpek cinsinin kıvrılmış, uzun ve ipeksi tüylerle kaplı yukarıda duran kuyruğu vardır. Orta uzunlukta ve kısaya yakın olan kuyruğu, duruş olarak sırt üzerine hafif eğimli şekildedir. Tüylerinin tıraşlanmasına göre kuyruklarını daha tüylü ya da az tüylü görmeniz de mümkündür.

Tüy

Havanese çift katmanlı kürke sahiptir. Hem iç hem de dış katmanı yumuşak tüylüdür. Dış kaplaması çok uzun ve kalındır. Tüy uzunluğu yaklaşık olarak 15-20 cm kadar olabilir. Dalgalı tüy öncelikli olarak tercih edilse de düzden kıvırcığa kadar değişen tüylerle de görebilirsiniz. Kıvırcık tüylere sahip olanların fazla bükle bükle olmasına müsaade edilmemelidir. Tüyleri örgülü, bükle şeklinde olanlar Kanada ve Amerikan Kennel Kulübü tarafından ırk standardına uygun bulunmaz ve Havanese ırkı olarak kabul edilmez. Aşırı düz ve kısa tüylü genlere sahip Havanese köpekleri de oldukça nadir görülmektedir.

Renk

Havanese ırkını farklı renklerdeki kürküyle görebilirsiniz. En çok karşılaşacağınız beyaz ve krem renkli kürktür. Bunun yanında siyah-kahverengi, sable, gri gibi renk ve desenlerde de kürke sahiptirler. Siyah renkli Havanese’nin bazı ülkelerde kürk rengi sebebiyle kabul edilmediği ve ırk standardına uymadığı da belirtilir. Doğası uzun ve dalgalı tüyler olan Havanese bakımı kolaylaşması için tıraş işlemiyle kısa tüylü görmeniz mümkündür.

Havanese Bakım

Havanese’nin uzun, yumuşak ve ipeksi tüyleri düzenli olarak taranmaya ve bakıma ihtiyaç duyar. Yoğun tüyleri sebebiyle günlük olarak taranması gerekir. Yoksa tüylerinde karışma, mat ve tülenme görünümü oluşur. Köpeğinizi yavruluk döneminden itibaren taranmaya ve fırçalanmaya alıştırmalısınız. Bu sayede onu severken, kucağınızda zaman geçirirken de tarama ve fırçalama işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz.

Tüy bakımını kolaylaştırmak için Havanese sahiplerinin köpeklerini belli aralıklarla tıraş yaptırdıkları da görülmektedir. Kürkünü kısaltırken köpeğinizin rahat edeceği şekilde tıraş edilmesi, depresyona girmemesi için önemlidir. Genellikle gösteri köpeklerinin tüyleri uzun ve dalgalı olacak şekilde bırakılır ve ona göre bakım yapılır. Göz üzerindeki saçları da gözlerini tahriş etmemesi için uzun bırakıldığında toplanabilir.

Havanese köpeğinin belli aralıklarla yıkanması gerekir. Çok sık yıkanmaları onların bedenindeki sağlıklı yağ oranını olumsuz etkiler. Ancak belli aralıkların yanında kirlendiğinde yıkanmaları da çok önemlidir. Havanese gözyaşı salgılayan sulu gözlü bir köpektir. Gözyaşları da kürkünde leke yapabilir. Bunu engellemek için göz çevresini her gün nazikçe temizlemelisiniz. Aşırı göz sulanması, göz sorunu habercisi olabileceği için bu yaşların ne derecede olduğu kontrol edilmeli, gerekirse veteriner desteği alınmalıdır.

Tırnaklarını haftalık kontrol etmeli ve uzamasına bağlı olarak ayda 1-2 kez kesmelisiniz.  Sarkık kulak yapısı sebebiyle kulaklarının içini kir ve kalıntı oluşup oluşmadığını görebilmek için kontrol etmelisiniz. Gerekirse nemli bir gazlı bez ya da havluyla temizlemelisiniz.  Ağız ve diş sağlığı için haftada 2-3 kez dişlerini fırçalamayı da ihmal etmemelisiniz.

Genel olarak haftalık göz, burun, kulak, ağız ve diş sağlığı kontrolleri yapılmalıdır. Tüm bu bakımların köpeğinizin sağlığı açısından öncemi büyüktür. Yaptığınız kontrollerde, eskisine göre farklı bir değişim görürseniz veterinere danışarak bilgi alınız.

Havanese Beslenme

Havanese köpek ırkının beslenmesinde köpeğinizin yaşına yani yavru, yetişkin ve yaşlı olmasına dikkat ederek mama tercihi yapmalısınız. Yaşına uygun beslenmeleri, alerjen durumuna verilen önem onların sağlıklı şekilde büyümeleri demektir. Köpeğiniz için Royal Canin, Proplan, Acana, Hills, N&D, Gimcat, Brit, Purina, Felix, Brit Care gibi yüksek kaliteli köpek mama markalarını tercih edebilirsiniz.

Havanese aktif ancak egzersiz ihtiyacı yüksek olmayan bir ırktır. Bu sebeple fazla yedikleri zaman aşırı kilolu almaya eğilim gösterirler. Yedikleri yiyecekleri kalori kontrolü yaparak vermeniz ve ideal kilo aralığında olacak şekilde beslenme düzeni oluşturmanız önemlidir.  Köpeğinize ödül maması, ev yemekleri gibi ana öğün haricinde yiyecek vereceğiniz zaman, yediği mamayla birlikte günlük kalori miktarını aşmayacak şekilde vermelisiniz. Eğitimlerde ikramlar teşvik edici olabilir ancak fazlası obeziteye sebep verebilir.

Havanese küçük ırk köpekler arasında yer aldığı için beslenme ihtiyacı ona göre planlanmalıdır. Gün içerisinde: toplam 1/2 – 1 ölçek yüksek kaliteli kuru mamayı, iki öğün halinde yemeleri onların beslenme ihtiyacını karşılayabilir. Bu beslenme ölçüsü bir genellemedir. Köpeğinizin aktif olmasına, kilosuna ve boyuna göre sizin ve veterinerinizin yapacağı beslenme planıyla yeme düzenleri ve miktarı son halini almalıdır.

Ev yemeklerini köpeğinize vermek istiyorsanız, öncelikle köpeklerin neler yemesi neler yememesi gerektiğini öğrenmelisiniz. Her verilen yiyeceği yemek onların sindirim sistemini olumsuz etkiler. Çok yağlı ve pişmiş kemikleri kesinle vermemelisiniz. Mümkünse ev yemeğini tattırmamanızı öneririz. Bu yiyeceklerin tadını bildikten sonra her yiyeceği tüketme istekleri ortaya çıkabilir. Genel olarak kuru ve yaş mamayla beslemeli, ev yemeklerini ara sıra ödül maması mahiyetiyle vermelisiniz. Sadece ev yemeği ile besleyeceğiniz Havanese gelişimini tam olarak tamamlayamaz, günlük alması gereken besin/kalori ihtiyacını karşılayamaz ve sağlık sorunları yaşayabilir.

Havanese Egzersiz

Havanese küçük ırklar arasında orta seviyede egzersize ihtiyaç duyan bir cinstir. Aktif ve enerjik yapılarıyla orta tempoda yapacağınız yürüyüşler, gezintiler ve oyun seansları onların günlük egzersiz ihtiyacını karşılayacaktır.

Sevdikleriyle birlikte orta büyüklükte bir alanda yürümek, top atma-yakalama gibi oyunları oynamak onları mutlu eder ve egzersiz ihtiyacını karşılar. Havanese köpeklerinin evin içerisinde dolaşmaları bile onlar için aktivite sayılmaktadır.

Havanese asla yüksek tempolu ve aşırı egzersiz yapmamalıdır. Sahibiyle yürürken, oyun oynarken nefes nefese kalması ve yetişmek için fazla çabalaması onların yorulduğu anlamına gelir. Köpeğiniz bu duruma gelmeden egzersizi ve gezintinizi sonlandırmalı eve dönüş aşamasına geçmelisiniz.

Havanese cinsi köpeğinize gün içerisinde 35 dakikalık aktivite veya 1 ila 1.5 kilometrelik orta tempolu yürüyüşler için ayıracağınız vakitler onların egzersiz ihtiyacını karşılayacaktır. Eğlenmeyi, oyun oynamayı seven köpeğinizin günlük ihtiyaçlarını karşılayarak, beslenmesine ve egzersizlerine dikkat ederek daha sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlayabilirsiniz.

Havanese Eğitim

Havanese çok zeki ve sahibini memnun etmeye istekli bir cinstir. Eğitim süresinde köpeğinize karşı sabırlı olmanız ve pozitif pekiştirme yöntemlerini uygulamanız gereklidir. Övgü, ödül ve ilgiyle yaklaşmanız onların eğitim sürecini kolaylaştıracak ve ilgilerini çekecektir. Hassas bir cins oldukları için sert ve kaba şekilde müdahale etmeniz onların eğitimde gerilemesine, komutları yerine getirmemesine ve inatçı davranışlar sergilemesine sebep olabilir. Sahibinin ses tonuna, ifadelerine ve komutlarına karşı çok hassastırlar. O yüzden köpeğinizle iletişim kurarken ses tonunuza dikkat etmeli ve onu azarlamaktan kaçınmalısınız.

Oyuncu ve eğlenmeyi seven yapıları sebebiyle, eğitimlerde ilgilerini çekecek tarzlara yönelebilirsiniz. Bu şekilde hem oyun oynarlar hem de eğitim alırlar ve bu tür etkinliklere daha hevesle katılırlar. Eğitimlerinin süresi çok uzun olmamalıdır. Havanese kolay sıkılır ve sıkıldığında dikkati dağılır. Kısa ve içeriği eğlenceli eğitim tarzı onlar için ideal olandır. İtaat eğitimi, ilk aldıkları eğitimlerdendir ve kolaylıkla tamamlanır. Ardından ileri itaat eğitimi, tuvalet eğitimi gibi eğitimler gelmektedir.

Havanese öğrendiklerini, çevresindekilere uygulayarak göstermekten keyif alır. Sahibinin sözünü çok iyi dinleyen bir ırk olduğu ve öğrendikleri sergilemekten hoşlandığı için geçmiş zamanlarda sirk köpeği olarak popüler olmuşlardır. Havanese kendisine verilen görevleri ciddiyetle yapmaya ve başarıya ulaşmaya hevesli bir ırktır. Bu yüzden farklı farklı alanlarda eğitim aldığı zaman başarılı oldukları görülür.

Eğitim sürecinin yanında erken yaşlarda, yavru iken farklı yerlerde ve farklı insanlarla, hayvanlarla sosyalleşmeleri de önemlidir. Havanese’nin yavru iken evcil köpeklerle ve diğer hayvanlarla gözetiminiz altında etkileşim kurması daha iyi huylu yetişkin bir köpek olarak yetişmesini sağlayacaktır. İnsanlara, hayvanlara karşı sevecen olmaları iletişim kurmalarını kolaylaştır. Havanese kendisine karşı saldırgan davranmayan her hayvanla iyi anlaşabilecek yapıda, iyi huylu ve kibar bir köpektir.

Havanese Sağlık

Havanese ırkı genel olarak sağlıklıdır ve iyi bakıldığı sürece uzun bir yaşam sürer. Genetik olarak bazı sağlık sorunlarına yatkınlıkları vardır. Bu sağlık sorunlarının neler olduğunu, belirtilerini ve köpeğinizde belirtiler görüldüğünde neler yapmanız gerektiğini bilmeliniz önemlidir. Belirtileri fark ettiğinizde, köpeğinizi veterinere götürmeniz sayesinde olası sağlık sorunlarında erken teşhis koyulmasına yardımcı olabilirsiniz. Bu bilinçli davranışınız ile daha kötü sonuçlar doğmadan köpeğinizin iyileşmesi için adım atabilirsiniz.

Havanese köpek cinsinde göz bozuklukları, katarakt, kondrodisplazi, sağırlık, kalp hırıltıları, mitral kapak yetersizliği Legg-Calve-Perthes hastalığı (kalça eklemini etkiler) ve patellar luksasyon gibi sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz.

Sorumlu yetiştirici bu rahatsızlıklara eğimli oldukları için HAvanese ırkının üreme stoklarını tarar. Amerika Havanese Kulübü, Ortopedi Hayvanları Vakfı’nın (OFA) belirlediği ırkın sağlıklı olarak üremesi, yetişmesi için düzenli olarak sağlık testlerine girmesini önerir.

Bu testlerin ve alınacak önlemlerin yanında günlük, haftalık ve aylık bakımlarına dikkat etmeniz, veteriner kontrollerini aksatmamanız Havanese cinsi köpeğinizin sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmesini destekleyecektir.

Ulusal Irk Kulübünden Önerilen Sağlık Testleri:

  • Patella Değerlendirmesi
  • Kalça Değerlendirmesi
  • Göz Doktoru Değerlendirmesi
  • İşitme BAER Testi

2022 Havanese Güncel Yavru Fiyatları

2022 Havanese ortalama yavru fiyatları 1,000 TL ile 4,000 TL aralığında değişmektedir. 1900 yıllarda yok olma tehlikesi geçirse de günümüzün popüler olan köpekleri arasındadır. Kucak köpeği olarak da nitelendirilir. Geçmiş dönemde ünlü aristokratların vazgeçmediği bir ırktır. Kara gözleri, ipeksi tüyleri, hareketli yapısı, ufacık boyu ile tam anlamı ile bir ev köpeğidir. Oldukça zeki ve sosyal bir yapısı bulunur. Kolay eğitebilen, çocuk ve büyüklerle iyi arkadaş olabilen ırkın tüm satılık ilanları ve yavrusu için sitemizi gezin ve sahibinden ücretsiz yada Dişi, erkek PetShop'tan fiyat nedir ve ne kadar bilgisi için satılık, ücretli veya ücretsiz ilan ve fiyatları için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Havanese Yavru İlanları

https://patiilan.com/17781/havanese

https://patinolsun.com/