Köpekler neden kusar?

Köpekler neden kusar?

Köpekler neden kusar sorusunun pek çok farklı nedeni olabilir. Bu nedenlerden bazıları için endişelenmeye gerek olmasa da bazı durumlarda kusma oldukça önemli bir sağlık sorununun belirtileri arasında yer alabileceği için ciddiye alınması gerekir. Kusmanın nedenini anlamak zor olabilir ancak bir süre gözlem yaparak köpeklerde kusmanın nedenini görebilirsiniz. Zehirlenmeden şüphelendiğiniz ya da 2 günden uzun süre devam eden kusma halinde mutlaka bir veteriner hekime danışmanızda fayda olacaktır.

Köpekler Neden Kusar?

Köpekler neden kusar sorusuna verilecek birden fazla cevap olduğundan ötürü öncelikle mevcut durumu iyi bir şekilde gözlemlemek gerekir. Köpek kusması genellikle safra içermesinden ötürü ekşi bir kokuya sahiptir. Kusmanın nedenine bağlı olarak önlem alınması önemlidir.

Hızlı Yemek Yeme

Köpekler neden kusar? Köpeklerde kusma çok nadir görülen bir durum değildir ve genellikle endişelenilmesine gerek yoktur. Özellikle günde tek öğün beslenen köpeklerde hızlı mama tüketimine bağlı olarak kusma meydana gelebilir. Köpeklerin hızlı yemek yemesini engelleyen yavaş beslenme mama kabı kullanabilirsiniz.

Aşırı Ot Tüketimi

Köpekler neden kusar sorusuna verilecek bir cevapta aşırı ot tüketimidir. Köpekler de kediler gibi zaman zaman çimen ya da çeşitli otları tüketmeye karşı koyamazlar. Günlük dolaşma rutinlerinde ot yemeye karşı koyamayan köpekler fazla ot tüketimi yaptıklarında kusabilirler. Bu kusma anormal ya da zararlı olarak görülmese de bazı durumlarda köpekler için zararlı olan bitkilerin yutulması kusmaya neden olabilir. Toksik bitkilere bağlı kusma meydana gelip gelmediğini anlamak için köpeğin yemeye çalıştığı otları gözlemlemekte fayda vardır.

Araba Tutması

Köpekler neden kusar sorusuna verilecek bir cevapta araba tutmasıdır. Köpeklerde araç tutması insanlarda olduğundan daha sık görülür. Arabaya binen köpekler yolculukları bitmeden ya da yolculuğun bitmesinin hemen akabinde kusabilirler. Köpeklerde harekete bağlı gastrointestinal rahatsızlık gözlemlenebilir. Bu nedenle araçtayken köpeği gözlemlemek önemlidir.

Yemek Sonrası Egzersiz

Köpekler neden kusar sorusuna verilecek bir cevapta yemek sonrası egzersizdir. Yemek yedikten hemen sonra yüksek efor isteyen egzersizler yapmak köpekler neden kusar? sorusunun cevabı olabilir. Bu nedenle köpeğiniz ne kadar enerjik olursa olsun yemek yedikten sonraki bir iki saat çok hareketli egzersizler yapmasına izin vermemek gerekir.

Çeşitli Hastalıklar

Köpekler neden kusar sorusuna yanıt olarak çeşitli hastalıklarında neden olduğu görülmüştür. Böbrek, karaciğer ve pankreas hastalıkları, orta kulak sorunu, diyabet, menenjit, kanser türleri, mide ve bağırsak yolunda iltihaplanma gibi pek çok farklı hastalığa bağlı olarak kusma meydana gelebilir.

Köpek Kusmasına Ne İyi Gelir?

Köpekler neden kusar sorusunun çok farklı cevabı olduğu gibi köpek kusmasına ne iyi gelir? sorusunun da çok sayıda cevabı vardır. Kusmaya bir çözüm bulmak için öncelikle kusmanın nedenini bulmak gerekir. Köpeğin neden kustuğunu anlamak için kusmuğu incelemek gerekir. Bu biraz garip gelse de kusmuğu inceleyerek en azından erken teşhis edilebilecek bir sorun olup olmadığını anlama şansı yakalayabilirsiniz.

Parçacıklı, az miktarda kusma genellikle köpeğin yediği besinlerle alakalıdır. Özellikle henüz sindirilmemiş mama tanelerinin bulunduğu kusmuk köpeğin hızlı yemek yemesine bağlı kustuğunu gösterir. Ayrıca yemek sonrası yapılan egzersizden ötürü oluşan kusma da parçacıklı olacaktır. Eğer köpeğinizin mama yedikten kısa süre sonra kustuğunu gözlemliyorsanız, kustuğu safra ve mamalara baktığınız zaman mamaların sindirilmediğini fark ettiyseniz günlük mama miktarını birkaç porsiyonda vermeniz sorunun çözülmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca büyük ve dev ırk köpeklerin mama kaplarının çok alçakta durması da kusmaya neden olabilir. Bu durumda mama kabını biraz yükseğe koymak çözüm olacaktır. Aldığınız tüm önlemlere rağmen kusma devam ediyorsa gıda alerjisi ya da gıda intoleransı gibi bir sorunla karşı karşıya olabilirsiniz. Bu nedenle devam eden kusma sorunu ile karşı karşıya olduğunuz zaman mutlaka bir veteriner hekime danışmanız gerekir.

Köpeklerde araba ile seyahate bağlı meydana gelen kusmanın tedavisinde genellikle sakinleştiriciler tercih edilir. Araçla seyahat etme eğitimi de araba tutmasına bağlı köpek kusmasına ne iyi gelir? sorusu için bir cevaptır. Ancak eğitim işe yaramıyorsa köpeğin araçla seyahat etmeye dair korkularını ve endişelerini azaltacak bir ilaç kullanımı da çözüm olabilir.

 

Köpeklerde Kusma Sorununda Ne Zaman Veteriner Hekime Danışılmalı?

  • Kusma 2 günden uzun sürüyorsa,
  • Kusmuk içerisinde yabancı bir cisim ya da kan görüldüğünde,
  • Kusmuk kötü kokulu, safra rengi dışında farklı renklerdeyse,
  • Kusma ile birlikte farklı belirtiler olduğunda mutlaka veteriner hekime danışılması gerekir.

İshal, ateş, halsizlik, kilo kaybı gibi belirtilerin eşlik ettiği kusma farklı bir sağlık sorununa işaret ediyor olabilir.

https://patinolsun.com/