KöpekLagotto Romagnolo kategorisinde ilan bulunamadı.
  • Görünüm
İlan Başlığı Fiyat İlan Tarihi Adres
İlan bulunamadı.

Lagotto Romagnolo Yavru

Lagotto Romagnolo Özellikleri

Lagotto Romagnolo, İtalya’dan orta boy bir safkandır. Adı göl köpeği anlamına gelir. Romagna İtalya’da bir bölgedir. Bir av köpeği olarak yetiştirildi. Böylece sudan düşen veya yaralanan kuşları avcılara getirirdi. Bugün büyük bir yer mantarı avcısı olmasına rağmen, İtalya’da bu amaçla kullanılan ve değer verilen tek köpek ırkıdır. Bir trüf avcısı olmanın yanı sıra olayları, ralliyi, konformasyonu ve çevikliği takip etmede de iyidir. Aynı zamanda harika bir refakatçi köpektir, engelliler ve otistikler için bir terapi köpeği olarak işlev görür.

Lagotto Romagnolo Köpek Karakter Özellikleri

Bu köpek türü çok dikkatlidir ve herhangi bir davetsiz misafiri size bildirmek için havlayacağından, harika bir bekçi köpeğidir. Zeki, neşeli ve sosyal, sevecen ve sadık bir ırktır. Sık sık havlar, bu yüzden ona komut verildiğinde durmasını öğretmek iyi bir fikirdir. Sahibine çok bağlanır. Herhangi bir aile etkinliğine dahil edilmelidir ve aynı zamanda zihinsel uyarı sunmaya hazır aktif sahiplere ihtiyaç duyar. Çalışkandır ve gün içinde yapacak yeterince işi yoksa hareket etmeye başlayabilir, huzursuz, hiperaktif ve yaramaz da olabilir.

Lagotto çok dikkat çekmeyi sever ve uzun süre yalnız kalmaktan hoşlanmaz. Kazmayı sever, bu yüzden ona bahçede belirli bir yer verin, yoksa tamamının kendisine ait olduğunu iddia eder! Coşkulu ve canlıdır ve nerede olursanız olun size yakın olmak ister.

Lagotto Romagnolo Köpek Tarihçesi

Lagotto Romagnolo’nun, en azından 16. yüzyıldan beri Ravenna bataklıklarında ve Comacchio’nun ovalarında göl köpeği olarak kullanıldığı bilinmektedir. Hatta 1474 yılında Andrea Mantegna’nın ‘’The Meeting’’ adlı eserinde Lagotto Romagnolo’ya tıpa tıp benzeyen bir köpek görüntüsü olduğu için bundan daha da eski olması mümkündür. Bu cinsin birçok modern su köpeğinin temel ırklarından biri olduğuna inanılmaktadır. Kaniş Toypoodle , Golden Retriever veya Portekiz Su Köpeğinin geçmişine bir bakın ve orada bir yerde bir Lagotto Romagnolo olabilir.

Yüzyıllar boyunca avcılar tarafından bu rolde tutulmuş, ancak zamanla kullanıldığı bataklıklar kurutularak tarım arazisine dönüşmüştür. 19. yüzyıla gelindiğinde, köpek ciddi şekilde azalan sayılarla kaldı. Ancak bazı İtalyan yer mantarı toplayıcıları, köpeğin yüksek konsantrasyon düzeyine ve harika bir koku alma duyusuna sahip olduğunu fark etti ve onu Romagna tepelerinde ve açık düzlükte yer mantarı bulmak için kullanmaya karar verdi. Başarılı olduklarını kanıtladılar ve trüf mantarı avcılığı için yeniden eğitildiler. Aslında 20. yüzyılın başlarında yalnızca avcılar tarafından kullanılıyorlardı. Yer mantarı çok pahalı ve çok değerli bir yemek malzemesiydi ve hala öyle, bu yüzden bu duurm Lagotto Romagnolo’yu önemli bir köpek yaptı. Ancak köpeğe olan ilgi ve sayıları savaştan sonra düştü ve 1970’lerde cins yok olmaya yakındı.

Lagotto Romagnolo Fiziksel Özellikleri

Bu cins orta boy bir köpektir. Görünüşü biraz değişebilse de, iyi orantılı, kaslı ve kare yapılı bir köpektir. Ön ayakları düzdür ve ayrıca düz bir üst çizgisi vardır. Kaslı omuzları ve göğsü, onları su kuşlarını yakalamak için harika yüzücüler ve yer mantarı için harika kazıcılar yapar. Tüyleri, dikenlerden ve sudan bir miktar koruma sağlamak için yoğun, yünlü ve kıvırcıktır. Yaygın renkler beyaz, kirli beyaz, gri, kahverengi ve pas rengidir. Güçlü bir boyun üzerinde büyük bir kafası vardır. Gözler iri ve yuvarlaktır ve tüy rengine göre göz rengi koyu kahverengi veya koyu sarı olabilir. Kulaklar üçgen ama uçları yuvarlak ve aşağı sarkıktır.

Lagotto Romagnolo Köpek Bakımı

Bu köpeklerin bakımıyla ilgili tamamen farkında olmanız gereken bir şey, tımar açısından biraz ilgi gerektireceğidir. Düzenli kırpma ve tarama işlemine ihtiyaç duyacaktır. Tüy bakımı için köpek tarağı kullanmayı unutmamalısınız.

Doğal yağlarına zarar vermemek için sadece gerçekten ihtiyacı olduğunda banyo yaptırın. Banyodan sonra veya tüy kabarık bir top haline geldikten sonra fönle kurutmayın veya fırçalamayın. Düşük tüy döken bir köpektir ve evin etrafında çok fazla tüy bırakmaz. Alerjisi olanlar için iyi olduğu söylenir.

Kulaklar tahriş, kızarıklık, akıntı veya kulak kiri oluşumu gibi enfeksiyon belirtileri açısından haftalık olarak kontrol edilmeli ve ılık nemli bir bez veya köpek kulak temizleyici ve pamuk top kullanılarak temizlenmelidir. Veteriner onaylı bir diş macunu kullanarak dişlerini haftada en az iki ila üç kez, mümkünse günlük olarak fırçalayın. Aktivitesi ile doğal olarak yıpranmıyorsa tırnakları çok uzadığında kesilmelidir. Bu işlem sırasında köpek tırnak makası tercih etmeniz çok önemlidir.

Bu cins çok aktiftir ve aktif olmaktan mutlu ve kararlı sahiplerle birlikte bakılması gerekir. Sahipler genellikle bir köpeğin ne kadar egzersize ihtiyacı olduğunu hafife alırlar ve sonra sürekli dışarı çıkmak zorunda kaldıkları için hüsrana uğrarlar veya köpeği dışarı çıkarmazlar ve köpek mutsuz, sağlıksız ve kontrol edilmesi zor hale gelir. Daha küçük boyutu nedeniyle günde 3 ila 4 kez aktivite için dışarı çıktığı sürece apartman yaşamına uyum sağlayabilir.

Çeşitli aktivitelerden hoşlanır, yüzmeyi çok sever. Çok fazla dayanıklılığa sahiptir. Köpek oyuncakları ile oyun oynamak dışında uzun saatler boyunca çeşitli aktiviteler de yapabilir. Bol miktarda fiziksel aktivite vermenin yanı sıra zihinsel olarak da meşgul olmasını sağlayın. Bunu farklı oyun ve eğitim yoluyla yapabilirsiniz.

Lagotto Romagnolo Köpek Eğitimi

Güçlü bir odağı vardır ve kolayca dikkati dağılmayan, yoğun bir şekilde belirlenen görevlere konsantre olan bir köpektir. Doğru şekilde yaklaşan insanlar için eğitilmesi kolaydır, aslında daha az tekrara ihtiyaç duyabileceği için diğer bazı ırklardan daha hızlı eğitilebilir. Sağlam, tutarlı, sakin ve aynı zamanda pozitif olmanız gerekir. Kuralları belirleyin. Ancak motive etmek için ceza ve azarlama değil, ikramlar, ödüller ve teşvik içeren yöntemler kullanın. Memnun etmeye istekli ve zekidir, bu nedenle eğitimi temel seviyenin ötesinde almak, onu zihinsel olarak zorlamanın ve teşvik etmenin harika bir yoludur. Ne yapmaktan hoşlandığına ve nelerde iyi olduğuna, bir şeyler aramaya, çevikliğe ve bir şeyleri geri almaya yönelik oturumlar yapın.

Eve getirir getirmez eğitime başlanmalı, sosyalleşmeye de başlanmalıdır. Genç yaşta, bilmek istediklerinizi özümseyebilir ve kötü olmayan iyi alışkanlıklar geliştirebilir. Farklı yerlere, seslere, insanlara, durumlara ve hayvanlara maruz bırakın. Daha mutlu ve hayatla uygun bir şekilde başa çıkabilen kendine güvenen bir köpeğe dönüşmesine izin verin.

Lagotto Romagnolo Köpeklerde Beslenme

Lagotti Romagnoli, günde en az iki öğüne bölünmüş, yaklaşık 1.5-2 fincan kaliteli kuru köpek mamasına ihtiyaç duyar. Metabolizma, aktivite, yaş, yapı ve sağlık gibi şeyler değiştikçe bir köpekten diğerine ne kadar mama tüketeceği de değişebilir. Ona ara sıra konserve mamalar sunmayı ihmal etmeyin.

Lagotto Romagnolo Köpeklerin Çocuklarla ve Diğer Hayvanlarla İletişimi

Sosyalleşme ile ve onlarla birlikte büyüdüğünde Lagotto çocuklarla iyi anlaşan bir cinstir. Enerjisi ve oyunculuğu onu çocuklar için harika bir oyun arkadaşı yapar ve onlara karşı da sevecendir. Genellikle naziktir, ancak yine de, çocuklardan çok onun iyiliği için küçük çocukların yanında onu denetlemek iyi bir fikirdir! Küçük çocuklar kuyrukları ve kulakları çekme eğilimindedir ve bu nedenle Lagotto’nun biraz yardıma ihtiyacı olabilir.

Lagotto’ya çocuklarla nasıl davranacağını ve iyi geçineceğini öğretmenin yanı sıra, çocuklara köpeğe nasıl yaklaşacağını, okşamasını ve güzelce oynamasını da öğrettiğinizden emin olun. Yine sosyalleşmeyle birlikte, diğer köpeklerle ve diğer evcil hayvanların çoğuyla da genellikle iyi anlaşır. Ancak, geçmişlerinde kuş avlamaları olduğundan, tavukları veya diğer evcil kuşları besleyen bir evde sahip olunabilecek en iyi köpek değildir.

Lagotto Romagnolo Köpekler Hakkında Merak Edilenler:

Bu cins köpeklerle ilgili merak edilenler ve cevapları:

Lagotto Romagnolo Köpeklerin Yatkın Olduğu Sağlık Sorunları Var Mı?

Bu köpeğin 15 ila 17 yıllık güzel bir uzun ömrü vardır. Kalça ve dirsek displazisi, epilepsi, serebral anomali, LSD ve nöroaksonal distrofi ve göz problemleri dahil olmak üzere dikkat edilmesi gereken bazı sağlık sorunları vardır.

Lagotto Romagnolo Köpekler Çok Havlar Mı?

Bu cins köpekler çok sık havlar. Komutla durdurulabilir.

2022 güncel Lagotto Romagnolo Yavru fiyatları

2022 Lagotto Romagnolo ortalama yavru fiyatları 3,000 TL ile 6,000 TL aralığında farklılık göstermektedir. agotto Romagnolo  ile ilgili ilanları araştırmak ve ücretsiz Lagotto Romagnolo yavrularına ulaşabilmek için sitemizi gezin. Fiyatları uygun olan bu cinsin, İyi huylu ve kolay öğrenebilme özelliği sayesinde kolay sahiplendirme sağlanır. Lagotto Romagnolo fiyatları, Pet Shop’tan satılık erkek dişi, Kahverengi, Siyah, Beyaz, Kayısı, Gri, Gümüş, Krem, Mavi pelüş renkleri secereli ortalama fiyat aralığı nedirLagotto Romagnolo yavrusu ne kadar çeşitleri kaç tl ve kaç lira yer alıyor bu güzel canlı kısa süze zarfında insana alışır, eşlik eder.

https://patinolsun.com/