KöpekTerrier (White) kategorisinde 1 ilan bulundu.
  • Görünüm
İlan Başlığı Fiyat İlan Tarihi Adres

Terrier İlanları

Terrier cinsi köpekler kısa boyları ve beyaza yakın tonları ile dikkatleri üzerlerine çekerler. Adı ise Malta köpeğidir. 2800 yıl önce Malta’da üretildiğinden bu adı uygun görmüşlerdir. Süs köpekleri grubundandır. Küçük siyah burunları çok iyi koku alır. Ucuz köpekler oldukça aktif hayata sahiptirler. Aktif olduğundan saatlerce sıkılmadan oyun oynayabilirler.

Süs köpeklerinin hemen hemen tüm özelliklerini taşır. Sinirlendiğinde çok aşırı tepkiler verebilir. Sevmediği bir yere gidildiğinde ya da istemediği bir şey olduğunda bebek gibi ağlayabilir hatta uzun süre havlayabilir.

Uysal yapılarıyla bulundukları alana hemen adapte olabilirler ve sahipleri tarafından çok iyi eğitim verilebilirler. Son zamanlarda sahiplenme oranları artmıştır. Bunun nedeni Süs köpeklerini olan ilginin artmasıdır. Anavatanları Akdeniz diyebiliriz çünkü bu bölgede keşfedilmiştir.

Terrier Özellikleri

Terrier Özellikleri yönünden kendinden çokça bahsettirir. Boyları sebebiyle yürüyüşleri komik bulunur. Bu cins köpekler yaklaşık 13 santim boylarında ve 3 kilo ağırlığındadır. Kürk rengi beyazdır. Küçük burun parlak gözler ve sarkık kulaklara sahiptirler.

Kalabalık aileler için uygun karakteri vardır. Bu cinsi köpeklerin mutlaka sevgiye ve düzenli egzersiz veya yürüyüşlere ihtiyaç duyarlar. Aynı zamanda Terrier cinsi köpekler yeterli ilgi ile eğitim konusunda becerikli olurlar. Yeterki onlara zaman tanıyın. Sizin istemediğiniz bir davranışta bulunduğu zaman kesin komut ifadeleri ve yüksek ses kullanın. Tonlamalar ve kesin kararlı duruşları iz bu cins köpeğin eğitiminde son derece önemlidir.

Kürt yapılarının kaba olması sebebiyle şişman gözükebilirler. Genellikle tek renk kürk yapıları bulunur. Kürklerinin arasında desenler bulunmaz sadedir. Tüylü patileri de beyazdır. Bebekler ve çocuklarla çok iyi anlaşır sıkı dost olurlar. Ufak yapıları sayesinde kimseye zarar vermezler.

Terrier Bakımı Ve Beslenme

Terrier bakımı sahipleri tarafından çok zor olmadığı söylenmektedir. Bu sayede en çok tercih edilen köpek türleri arasında yerini alır. Aynı zamanda derisinin özelliği ile tüy dökmezler. Bununla beraber alerjik reaksiyon geçiren insanların en çok tercih ettiği köpekler arasında yerini alır.

Gözyaşı lekeleri adı verilen koyulaşmış lekelenmeleri önlemek amacıyla düzenli aralıklar ve veteriner hekimin uygun gördüğü solüsyonla temizlenmesi gerekir. Her zaman olduğu gibi yine en yeterli bilgiyi veteriner hekim verecektir. Terrier cinsi köpekler sahiplerine çok pahalı ve kıskanç hayvanlardır yalnız kalmayı hiç sevmezler. .

Kürk bakımı zaman almaz ve son derece kolaydır. Kirlendikçe yıkamak Ve haftada iki kez taramak yeterli olacaktır. Kürklerinin parlak ve güzel gözükmesini en önemli etkini beslenme şekildir. Kadar kaliteli beslenirse o kadar sağlıklı ve o kadar parlak kürk görünümüne sahip olacaklardır. Köpeklerde göz temizliği son derece önemlidir.

Terrier Fiyatları

Terrier ortalama Fiyat aralığı 2.000-6.000 TL arasında değişir. Fakat başka yollardan da daha ucuza hatta bedavaya sahiplenmek mümkündür. Sadece Terrier İlanları hakkında bilgi toplamak yeterlidir.

Terrier Yavru

Yavru Terrier büyük cinslere göre daha fazla ilgi görür. Ve aynı zamanda daha uygundur ancak bakımı büyüklere göre daha fazla yoğundur. Sahiplenmek isteyenlerin bu hususta dikkatli olması gerekir. Diğer ırk köpek ilanlarımız için ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

https://patinolsun.com/