KöpekPekinez kategorisinde 1 ilan bulundu.
  • Görünüm

Pekinez İlanları - Pekinez yavru ilanları

Pekinez Irk Özellikleri

Gerçek adı Pekingese olan ve ülkemizde Pekinez olarak bilinen cins küçük köpek türleri arasındadır. Pekinez ağır, alçak ve armut biçimli gövdeye sahip kompakt bir köpektir. Gövde yapısı boyundan biraz daha uzundur. Köpeğin yoğun tüy yapısı ve yelesi onlara aslana benzeyen görünümü vermektedir. zarif ve ince yapısının yanında cesaretli, cüretkâr ve kendisine güvenen bir karakterleri vardır. Pekingese, Foo Dog, Lion Dog, Peking Palasthund, Peke, Sundog, Sleeve Dog, Pelchie gibi çeşitli adlarla da tanınırlar. Ağırbaşlı, telaşsız ve sanki yuvarlanacakmış gibi olan bir yürüyüşleri vardır. Kalın astarı, uzun, düz kürkü ve omuzlarının etrafındaki yelesiyle öne çıkarlar. Sevgi dolu, tatlı yapısının yanında cesaretli, inatçı ve bağımsızdırlar. Ancak ilk defa köpek sahiplenecek bir aileyi davranışlarıyla zorlamazlar ve onlarla uyum içerisinde yaşarlar.

Pekinez Karakter Özellikleri

Pekinez küçük ırk köpekler arasında yer alan sevimli, dışa dönük ve eğlenceli bir köpektir. Pekinez ırkı ailesine, sevdiklerine bağlıdır. Sahibinden ayrı kalmayı sevmez ve kendileriyle ilgilenilsin oyun oynansın isterler. Sevdiklerine karşı aşırı sadık ve itaatkârdır. Bir aile ortamında bir kişiyle çok daha iyi anlaşır ve ona karşı daha yakın olurlar. Sahibinin ilgisini çekemezse havlama ataklarına girebilir, saldırganlaşabilir ve olumsuz davranışlar sergileyebilir.

Ailesinin dışında yabancı kişilere biraz daha temkinli yaklaşırlar. Bu özellikleri her Pekinez’de görülmeyebilir.  Pekinez yetiştirilme tarzıyla ilişkili olarak sıcak davranışlarda sergileyebilirler. Dışa dönük, sevgi dolu özelliklerinin yanında bağımsız, inatçı yanları vardır. Çocuklarla arası iyidir ve onlarla oyun oynamaktan hoşlanırlar. Ancak çocuklara karşı yaklaşımlarında düşük toleranslıdır. Çocukların kuyruklarını çekmesine, onlara vurmasına kısaca kaba davranışlarına ve sert oyun tarzlarına hırçın davranışlarla karşılık verebilirler. Bu yüzden köpeğinizin küçük çocuklarla gözetiminiz altında etkileşim kurmasını ve birbirlerine zarar vermeden oyun oynamasını sağlamalısınız. Evcil hayvanlarla, köpeklerle iletişimleri de tıpkı çocuklarda olduğu gibi gözetiminiz altında olmalıdır.

Oyun oynamayı ailesiyle birlikte zaman geçirmeyi, düşük tempoda egzersizler ve yürüyüşler yapmayı severler. Çok aktif olmasalar da günlük egzersiz ihtiyaçları karşılanmadığında ve sahibiyle vakit geçirmediğinde olumsuz davranışlar sergileyebilirler. Sıcak havalara karşı hassas oldukları için yapılacak egzersiz ve yürüyüşler için serin havaları tercih edebilirsiniz.

Cesur bir köpek olan Pekinez, kavga başlatmaya ve saldırmaya meyilli değildir. Ancak kendisine karşı tehdit içeren ve saldırgan davranışlar sergileyen kişilere ya da hayvanlar karşılık vermekten çekinmezler. Küçük bedenleriyle kendisinden büyük köpeklere ve hayvanlara kafa tuttuklarını görebilirsiniz. Cesur, asaletli ve kendine güvenen yapısıyla Pekinez iyi bir bekçi köpeği de olabilir. Sevdiklerini korur ve yabancı kişiler yaklaştığında havlayarak sahibini uyarırlar. Küçük görünmesine rağmen boyundan büyük cesur bir karaktere sahiptir.

Apartman ve orta büyüklükte bir evde uyum içerisinde yaşarlar. Fazla egzersiz yapmaya ihtiyaç duymadıkları, hareketli ve sesli olmadıkları için apartman yaşamında sahibini zorlamazlar. Ancak zaman zaman havlama ataklarına girebilir ve zor sakinleştirilebilir. Bu havlamaların sebebi yalnız kalması, onunla ilgilenilmemesi ve istediği şeyi yaptırmaya çalışması gibi durumlar olabilir. Vereceğiniz eğitimler ve köpeğinizle aranızdaki uyum burada devreye girecek ve ona doğru şekilde yaklaştığınızda köpeğiniz sakinleşecektir.

Çok kolay eğitilen bir ırk değildir. Sahibini memnun etmeye istekli ve zeki olmaları eğitim sürecini biraz kolaylaştırır. Ancak köpeğinizin inatçı ve bağımsız yanları ortaya çıkmaya ve lider olamaya isteklidir. Eğer sahibi iyi bir lider olarak inatçı ve bağımsız yanını bastırırsa, sizi dinleyen ve iyi huylu bir köpeğe sahip olabilirsiniz. Liderliği bir kez Pekinez köpeğinize verirseniz şımarık, başına buyruk ve inatçı bir köpeğiniz olabilir. Eğitimlerde pozitif pekiştirmeler ve ilgi çekici taktikler hızlı ilerlemenizi kolaylaştıracaktır.

Erken aşamada eğitim ve sosyalleştirmeyle iyi huylu, sevecen, eğlenceli ve arkadaş canlısı bir kucak köpeği sahibi olmanıza engel hiçbir sebep yoktur. Küçük dostunuz, iyi bakıldığı ve mutlu olduğu bir evde uzun yıllar sağlıklı şekilde yaşayacaktır.

Pekinez Tarihi

Pekingese Çin ortaya çıkan ve Budizm’in etkisiyle fazla saygı duyulan, sevilen bir ırk olmuşlardır. Bunun nedeni Pekinez’in aslana benzeyen yapısıdır. Çin’de aslanın Buda inancı gereği  yüce bir sembol olduğu ve minyatür biçimde bu köpeklerde ortaya çıktığına inanılır.  Pekinez’de boyun kısmındaki yelesiyle aslana olan benzerliği sebebiyle, Buda inancı gereği oldukça dikkatli ve saygı duyularak yetiştirildi. Sonrasında, bu köpekler aslan köpekleri olarak halk arasında bilinmeye başlandı.

MS 700’den MS 1000’e kadar olan T’ang hanedanlığı döneminde oldukça popülerdiler. Pekinezler yani aslan köpeklerinin çoğu, saraylar ve imparatorluklarda kişisel hizmetçilere sahiptiler. Kraliyet ailesinin bir üyesi olan ve fazlasıyla şımartılarak sevilen bir tür olmuşlardı. Daha küçük olan Pekinez köpekleri kucakta, kol altında kolaylıkla taşınmaktaydı. Bu yüzden kol ve kucak köpekleri olarak da Çinli muhafızların, imparatorların ve soylu ailelerin hayatlarında yerini aldı.

Perkes köpeğini diğer köpeklerden ayıran bir özelliği de kötü ruhları kovmasıyla bilinen Foo ırkının devamı olduğu düşüncesidir. Efsane haline gelen Foo ile bağı olduğuna olan inanç sebebiyle pekinezlere saygı çok fazlaydı. Çin’de yaşayanların bu köpekleri gördüklerinde selam vermesi bir zorunluluktu. Bu ırka kötü davranmanın ya da onu çalmanın bedeli ise ölümdü. Pekinezlere karşı yapılan saygısızlığın ağır suç olarak görmekte ve ceza verilmekteydi.

1860 yılına kadar Perkes Pekin bölgesi işgal edilene kadar Batı tarafından tanına bir ırk değildi. İngilizler, imparatorluğun yazlık sarayını işgal ederek yağmalamaya ve yakıp yıkmaya başladılklarında bu köpekler il karşılaştılar. Kraliyet ailesi Pekinez köpeğinin öldüğünü ya da esir gördüğünü görmektense ölmeyi tercih ettiler. İngiliz kaptan ölen kraliyet üyesinin odasında, sahibinin başında bekleyen ve kaçmadan perde arkasında saklanan 5 Pekinez’in hala hayatta olduğunu gördü. Köpekleri de saray ganimetleri arasında İngiltere’ye götürdüler.

İngiltere götürülen 5 Aslan köpeğinden birisi Kraliçe Victoria’ya hediye olarak verildi. Diğer dört Pekinez, köpek severler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı ve sahiplenildi. Bu köpeklerden daha fazla olması için yoğun talepler oluştu. Birkaç yıl boyunca Pekinezler ingiltere de nadir cinsler arasında yer aldılar.

1890’lı yıllarda Pekingese köpekleri Çin’den daha fazla kaçırılarak İngiltere’ye getirildi. 1894 yılında, İngiltere’de köpek şovunda “Pekin Peter” isimli köpek sergilenen ilk kayıtlı Pekingese olarak tarihe geçti. O zamanlar, bu ırk “Chinese Pug” ve “Pekingese Spaniel” olarak da biliniyordu. 1904 yılında ilgi gören ve sevilen bu ırk için bir kulüp kuruldu. Pekinez dönemden itibaren popülerliğini korumaya ve her geçen gün arttırmaya devam etti.

Pekingese 1890’lı yılların sonunda Amerika’ya gelmişti. 1900’lerin sonlarında İngiltere’deki popülerliğinin yanında Amerika’da da son derece popüler oldular. İlk olarak 1906 yılında AKC tarafından tanındı ve tescillendi. 1912 yılında Titanik gemisi battığında hayatta kalan üç köpekten bir tanesi de Pekinez cinsi bir köpekti. Bu olay sonrası manşetlerde yer alan haberle, Pekinez olan ilgi daha da artış gösterdi.

Pekinez Fiziksel Özellikleri

Vücut

Pekingese küçük, tıknaz yapılı oyuncak köpeklerdendir. Dengeli ve kompakt bir köpektir. Gövdesi boylarından biraz uzundur. Gövde yapısı alçak ve tıknazdır. Sağlam gövdesi, kaslı vücudu ile kendine güvenen yapıları vardır. Boyunları kısa ve kalındır. Kürkü, boyun ve omuzlarından uzundur. Bu uzunluk onlara aslan yelesi ününü getirmiştir. Genel olarak orantılı vücuda, yuvarlanan yürüyüşe ve tüylü görünüme sahiptir.

Kafa

Pekinez köpeğinin kafası bedeniyle orantılı büyüklüktedir. Başın üst kısmı geniş, masif ve düzdür. Namlu yapısı geniştir. Namlu yüzün alt ve üst kısmını birbirinden ayırır, gözlerinin altında daha kalın şekilde bulunur. Namlu siyah renktedir. Pekinez düz yüzlüdür. Burun geniş, kısa ve siyahtır. Kısa ağız yapısı, iri gözleri, v şeklindeki kısa ve kırışık burnuyla diğer köpeklerden görünümdeki farkını belli eder. Kulaklarıyla birleşen kafası dikdörtgen görünümündedir. Güçlü dişleri, geniş çene kemiğiyle alt ısırıkta buluşur.

Kulaklar

Pekinez ırkının kulakları kafasına göre oldukça büyük ve tüylüdür. Kulakları kalp şeklindedir. Kafasının üzerinden yanlara doğru, yassı şekilde konumlanmıştır. Oldukça tüylü kulakları vardır. Bu sebeple kafasındaki tüyleriyle kulaklarındaki tüyler karışır ve kafa yapısına dikdörtgen görünümü verir.

Gözler

Pekinez ırkının yuvarlak gözleri dışa doğru çıkık, iri büyük ve belirgindir. Koyu renkli gözleri, göz çevresindeki siyah geçişlerle birbirinden ayrılmıştır. Kısa, çıkık namlu yapısı iki gözü birbirinden orantılı şekilde ayırır ve göz çukuru oluşturur.

Bacaklar ve Ayaklar

Pekinez köpeğinin kısa, kemikli ve kalın bacakları vardır. Küçük bedenine göre bacakları oldukça güçlü ve sağlam yapıdadır. Alçak ve ağır gövdesi sebebiyle hafif yuvarlanan bir yürüyüşe sahiptirler. Bu yürüyüşler bir nevi zahmetsiz, kaygısız ve rahat şekildedir.

Kuyruk

Pekinez cinsinin kuyruğu yüksek ayarlı ve sırtına doğru kıvrık şekildedir. Arkasında bulunan hafif kavisli, kıvrık ve bol saçaklı kuyruğuyla görkemli bir görünüşleri vardır.

Tüy

Pekingese köpeğinin en gösterişli yanı uzun, düz ve kabarık tüylü kürküdür. Çift katmanlı kürk yapısı vardır. Dış kaplaması uzun, kaba ve çok tüylüdür. Alt katmanı ise kalın ve yumuşaktır. Boyun ve omuzlarında yoğun tüylenme, yele görünümündedir. Yele görünümüyle Aslan köpek olarak da adlandırılmıştır. Boyun ve omuz bölgesindeki tüyleri daha uzunken, bu bölgenin dışındaki tüyleri daha kısadır. Bol tüylü olmasına rağmen vücudunun ayırt edici, genel özellikleri her zaman belirgindir. Bacak arkası, ayak parmakları uzun tüylere sahiptir. Kulaklarında, kuyruğunda ve uzuvlarında püsküller, saçaklar görülür.

Renk

Çift katmanlı ve bol tüylü kürkü çeşitli renklerde karşınıza çıkabilir. Pekinez siyah, taba, açık kahverengi, kırmızı brindle, bronz, krem, gri, karaciğer veya beyaz renkte kürke sahiptir. Bunun yanında altın ve beyaz, kırmızı ve beyaz, siyah maske altın, siyah ve beyaz, karaciğer ve beyaz, mavi ve beyaz, brindle ve beyaz veya gümüş ve beyaz şeklinde renk kombinasyonlarıyla desenlerin ya da işaretlerin yer aldığı kürk çeşitleri de görülebilir. Düz beyaz renkli Pekinez, Çinliler ve birçok hayvan sever tarafından daha çok beğenilir.

Pekinez bakımı

Pekinez köpek cinsinin çift katmanlı, kalın ve yoğun tüyleri iyi bir bakım ister. Kürk bakımını haftalık olarak yapabilirsiniz. Ancak bakım süresi biraz uzun sürecektir. Öncelikle kürkünü hafifçe ıslatmalı ve tüylerinin tarama aşamasında kırılmasını engellemelisiniz. Haftada bir kez tarama ve fırçalama işlemi yapacaksanız, en az bir saat fırçalamalısınız. Önerimiz haftada 2-3 kez Pekinez köpeğini taramanız ve fırçalamanızdır. Bu şekilde bedeni üzerinde duran dökülen tüyleri toplar, tüylerin matlaşmasını ve dolaşmasını önlersiniz. Genel olarak orta seviyede tüy dökseler de mevsim geçişlerinde yoğun bir dökülme görülebilir. Böyle zamanlarda tarama sıklığını arttırabilirsiniz.

Genel olarak yaptığınız tarama ve fırçalama işleminin yanı sıra dikkat edilmesi gerek başka bölgelerde vardır. Pekinez’in bacak, kulak arkası, kuyruk ve bıyıkları oldukça tüylüdür. Bu tüylü kısımlar dolaşmaya daha meyilli oldukları için günlük olarak kontrol edilmeli ve gerekirse işlem yapılmalıdır. Yüz bölgesindeki uzun tüyleri, kırışık bölgeleri nemli bir bezle günlük olarak temizlemeniz ve kurulamanız gerekir. Yemek sonrasında buralarda kırıntılar kalmaması için kontrol de etmelisiniz. Aksi halde bakteriyel enfeksiyonlar görülebilir.

Banyo ihtiyacını karşılamak için ayda 1-2 kez ya da gerektiğinde duş almaları yeterlidir. Banyo sonrası tüyleri daha iyi görünecektir. Yoğun tüyleri sebebiyle Pekinezler kendisine uygun olan köpek şampuanını, kuru şampuanı ve bakım ürünlerini kullanmalıdır.  Banyo sonrası kurutma işlemini iyi yapmalısınız, vücutlarının nemli kalmaması önemlidir. Dökülen tüylerini ince fırça veya metal tarakla kuruduktan sonra bir kez daha nazikçe tarayabilirsiniz.

Uzun tüyleri, aslan yelesiyle görebileceğiniz gibi tıraşlanmış daha kısa tüylü Pekinez köpekleri de vardır. Tıraş ihtiyacı köpeğinizin doğal görünümünü bozmayacak şekilde yapılmalıdır. Gözlerinin önüne düşen saçları zaman zaman kısaltılması gerekir. Tıraş için köpek kuaförlerinden destek alabilir veya kendiniz yapabilirsiniz.

Sıcak havalara hassasiyetleri sebebiyle bakımlarında havalara da dikkat edilmelidir. Aşırı sıcak günlerde Pekinez serin veya klimalı oda da durmalıdır. Dışarıya çıkacağınız zamanlarda da havanın serin olduğu zaman dilimlerini tercih etmelisiniz.

Pekinez’in rahat hareket edebilmesi için tırnak bakımı da önemlidir. Düzenli olarak ayda 1-2 kez, uzamasına bağlı olarak tırnaklarını kesebilirsiniz. Bunun yanında kulak, göz, burun ve genel olarak vücutlarını düzenli olarak kontrol etmeli ve farklılıklar olup olmadığına bakmalısınız.

Pekinez Beslenme

Pekinez, veterinerinizin onay verdiği ev yiyeceklerini ve kaliteli köpek mamalarını tüketebilir. Günlük alması gereken besin ihtiyacını karşılaması için en ideal gıda yüksek kaliteli hazır köpek mamalarıdır. Ev yemekleri daha çok bir ödül yiyeceği olarak haftada bir kez tercih edilmelidir.

Köpeğinizin yaşına, aktif yapısına ve alerjen durumuna göre ona uygun olan köpek mamasını seçmelisiniz. Royal Canin, Proplan, Acana, Hills, N&D, Gimcat, Brit, Purina, Felix, Brit Care gibi yüksek kaliteli köpek maması üreten markaları tercih edebilirsiniz. Kuru mama, yaş mama ve destekleyici ürünleri tüketmesi Pekinez’in gelişimi için ihtiyaç duyduğu besin değerlerini almasını sağlayacaktır.

Kilo almaya yatkın olmaları sebebiyle yedikleri yiyeceklerde öğün ve porsiyon kontrolünü sağlamalısınız. Günde iki öğüne bölerek toplam 1/2 – 1 ölçek yüksek kaliteli kuru mama tüketmeleri onlar için yeterli olacaktır. Bu ölçü bir genellemedir ve köpeğinizin boyuna, kilosuna, aktif yapısına göre miktar artıp, azaltılabilir. Az yiyip, çabuk doyan küçük ırklar arasında yer alan Pekinezlerin beslenmesindeki en ufak artış kısa sürede kilo almasına sebep olacaktır. Köpeğinize uygun, doğru mama ile kilo kontrolü sağlayabilirsiniz.

Pekingese köpeğinizin sağlığı için beslenmesine dikkat etmeniz çok önemlidir. Gerekli gördüğünüzde beslenme planı, düzeni ve kilo kontrolü için veterinerden destek almalısınız.

Pekinez Egzersiz

Pekinez ırkının egzersiz ihtiyaçları minimum seviyededir. Düşük egzersiz ihtiyacıyla ev hayatına oldukça kolay uyum sağlayan bir köpektir. Pekinez’in hayat tarzı daha çok insanlarla arkadaşlık kurmak, insanları eğlendirmek ve rahat yaşamaktır. Egzersiz, oyun ve yürüyüş ihtiyaçları sağlıklı olmaları ve formda kalmaları için gereklidir. Çoğu zaman evde miskin ve mutlu halde takılsalar da dışarı çıktıklarında çok mutlu oldukları görülür. O yüzden sahibinin onu oyun oynamaya ve yürüyüşlere teşvik etmesi önemlidir.

Günlük egzersiz ihtiyacını karşılamak için düşük tempoda 1 kilometrelik yürüyüş yapmak veya 20 dakikalık aktivitelerde bulunmak onlar için yeterlidir. Yürüyüş yapmanın yanı sıra sahibiyle birlikte düşük tempoda, yumuşak zeminde kısa süreli koşmakta hoşlarına gider. Sakin halleri ve çok aktif yapıları olmasa yoktur. Ancak onlarda köpek sporlarına katılmaktan, farklı köpek etkinliklerinde yer almaktan da zevk alırlar.

Pekinez Eğitim

Pekinez köpeğinin ayırt edici özelliklerinin başında zeki, arkadaş canlısı ve sevgi dolu kişiliği gelmektedir. Pekinez’ler oldukça akıllı ve insanlarla ilişkisi güçlü olan bir ırktır. Sahibine nasıl davranması gerektiğini ve kendi isteklerini nasıl yaptıracağını bilecek kadar zekidir. Sanki düşünebilen bir köpektir. Bağımsız ve inatçı yanları ortaya çıktığında karşısındaki insanın üzerinde etki kurmak için birçok yöntem geliştirebilirler.

Pekinez zor eğitilebilir ve eğitim süreci uzun sürebilir. Çünkü bu ırk cesur, bağımsız ve inatçı yapısı ortaya çıktığında lider olmaya çalışır. Bu durumlarda eğitimi zorlaştırır. O yüzden yapılması gereken, eğitimlerde öncelikli olarak itaat eğitiminin verilmesidir. Sahibini seven ve ona sadık olan Pekinez bu eğitim sonrasında liderin kendisi olmadığını çok iyi anlayacaktır.

Yavruluk döneminden itibaren erken aşamada eğitmeye ve sosyalleştirmeye başladığınız Pekinez ırkının daha iyi huylu ve uyumlu bir köpek olduğunu görebilirsiniz.

Eğitimlerde asla sert müdahale ve tepkiler verilmemelidir. Daha çok ilgi çekici teknikler uygulanmalı ve pozitif pekiştirmelerle Pekinezler desteklenmelidir. Ödül maması, övgü ve oyunla onların ilgisini çekebilir ve eğitimlerinizde kısa sürede ilerleme kaydedebilirsiniz.

Sevdiklerini korumak isteyen, her zaman tetikte bekleyen yapıları da vardır. Küçük bedeni ve cesur yapısıyla iyi eğitildiğinde mükemmel bir bekçi köpeği olarak karşınıza çıkabilirler. Pekinez küçük bedenine rağmen, büyük işler başarabilecek akıllı bir köpektir.

Pekinez Sağlık ve Kronik Hasatlıkları

Pekinez ırkı genel olarak sağlıklıdır. Ancak genetik olarak bazı rahatsızlıklara ve sağlık sorunlarına eğilimleri vardır.  Pekinez köpeğini sahiplenmeden önce sorumlu bir yetiştirici tarafından köpeğin genel olarak sağlık durumunu araştırmalısınız.  İyi yetiştiriciler, yavrularda hastalık ihtimalini en az seviyeye indirmek için köpeklerin üreme stoklarını tararlar.  Pekinez ırkının patella luksasyonu, brakisefali sendromu, katarakt, yarık damak, mitral kapak hastalıkları, hidrosefali, intervertabral disk hastalığı ve progresif retinal atrofi (pra) gibi çeşitli sağlık sorunlarına genetik olarak yatkınlıkları olabilir.

Genetik sorunların dışında beden yapıları sebebiyle, küçük ırklı köpeklerde dikkat edilmesi gereken ve sağlıklarını etkileyen belli durumlar vardır. Kısa ve düz yüz yapısına sahip olması sebebiyle, rahat nefes alabilmesi için burun deliklerinin geniş ve açık olması önemlidir. Bu yapıda olmadığı zaman nefes alma sorunu yaşamaktadırlar.

Pekingese’nin düz yüzü sebebiyle gözlerine gelebilecek ve gözünü etkileyecek, tahriş edecek şeylere karşı korunaksızdır.  Gözlerini koruyacak uzun bir namlusu yoktur, bu nedenle gözleri kolaylıkla tahriş olur ve zarar görebilir.

Pekinezler sıcak ve nemli havalardan da olumsuz etkilenir. Ancak soğuk havaları da bir o kadar severler. Sahibiyle birlikte kar yağdığı zaman dışarıda gezinmekten, buz üzerinde kaymaktan keyif alırlar. Sağlıkları için karlı havalarda da çok uzun süre durmaması ve eve döndüğünde kuruması sağlanmalıdır.

Tüm bu belirttiklerimizin yanında her duruma karşı Pekinez’ın bakımını ve sağlık kontrolünü haftalık olarak yapmalısınız. Fark ettiğiniz değişimleri, gelişmeleri veterinerinize danışmalı ve onu bilgilendirmelisiniz. Olası sağlık sorunlarında erken teşhis çok önemlidir.

Ulusal Irk Kulübünden Önerilen Sağlık Testleri:

  • Göz Doktoru Değerlendirmesi
  • Kalça Değerlendirmesi
  • PRA Optigen DNA Testi
  • Kalp Muayenesi
  • RD/OSD DNA Testi

Pekinez Fiyatları - Pekinez Yavru Fiyatları 2022

Güncel 2022  ortalama Pekinez yavru fiyatları 2000 TL ile 3500 TL  arasındadır. Tüyleri çift katmanlı ve ipeksidir. Düz bir yapısı bulunur. Pekinez cinsi köpeklerin boyu 26-30 cm dir. Ağırlıkları 3 ile 4,5 kg arasında değişkenlik gösterir. Baş kısımları vücutlarına göre biraz daha büyüktür. Kafalarının üst köşesinde bulunan kulakları karşıdan bakıldığında kalp şeklini andırır. İyi huylu ve sevecen bir köpektir. Pekinez yavru süs köpeği fiyatları nedir, Pet Shop’tan satılık dişi erkek kaç lira, basık burun Pekingese ilanları beyaz, kırmızı, altın, samur, bek, bakır, siyah, krem ve mavi çeşitleri ortalama fiyat aralığı. hakkında bilgi arıyorsanız veya satılık pekinez yavrusu ilanları için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

https://patinolsun.com/