KöpekEnglish Setter kategorisinde ilan bulunamadı.
  • Görünüm
İlan Başlığı Fiyat İlan Tarihi Adres
İlan bulunamadı.

English Setter Özellikleri ve Bakımı

İngiliz Setter, oldukça atletik, koşmayı seven ve zarif bir köpek cinsidir. Orta boylu, güzel görünüşlü ve iyi huyludur. Avlanmayı sever ve avcı köpeği olarak yetiştirilirmiş olan bir ırktır. Hızlı hareket eder, zahmetsiz ve kendinden emin adımlarla yürürler. Düz paltosu, kulaklarda, gövdenin alt kısımda, bacakların arkasında, uylukların altında ve kuyrukta uzun tüylere sahiptir. Kürkünde ana renklerin yanında benekler, lekeler, yamalar kısaca onlara özel işaretler bulunur. Sevecen, nazik, insanlar ve hayvanlarla iyi anlaşabilen uyumlu bir köpektir.

Karakter Özellikleri

English Setter geniş alanlarda özgürce koşmak ve avlanmaktan zevk alan bir cinstir. İngiltere, İrlanda ve İskoçya’nın farklı arazilerinde çalışması ve avcılara yardımcı olması için yetiştirilmiş dört İngiliz Setter türünden birisidir. Zarif, çekici ve benekli kürküyle güzel bir köpektir.

Ailesine, yabancı kişilere ve diğer hayvanlara karşı sevgi dolu yaklaşımı vardır. Aile bireylerine oldukça sadık ve sözlerini dinleyen uyumlu bir köpektir.  Çocuklarla çok iyi anlaşır ve arkadaşlık kurarlar. Çocuklara karşı nazik, samimi, anlayışlı ve toleraslı davranırlar. İyi huylu bir İngiliz Seteri yetiştirmek için yavruluk döneminden itibaren eğitmeye ve sosyalleştirmeye özen göstermelisiniz. İngiliz Seteri sıcakkanlı karakteriyle birçok kişi ve hayvanla iyi anlaşabilen, arkadaş canlısı bir cinstir.

Köpek cinsleri arasında neşeli ve aktif yapısıyla bilinirler. Neşeli İngiliz Seteri, kibar, oyuncu ve şamatacıdır. Sahibiyle, köpek ve diğer hayvanlarla birlikte oyun oynamaktan keyif alırlar. Onların yüksek enerjisini atması için fırsat verilmezse ve oyun isteği karşılanmazsa mutsuz ve huysuz oldukları görülür. Gün içerisinde dışarıya çıkararak hem zihinsel hem de fiziksel egzersizlerini yaptırmanız gerekmektedir. Aksi halde ev ortamında olumsuz davranışlar sergileyebilirler.

Sporcu bir köpek olan İngiliz Seteri hareket etmeyi seven, egzersiz ihtiyacı yüksek olan bir ırktır. Bu yüzden apartman hayatında zaman zaman yaşamınızı zorlayabilir. Çok fazla havlamazlar ancak yüksek egzersiz ihtiyacı iyi şekilde karşılanmazsa ev içerisinde çok aktif olarak rahatsızlık verebilirler. Bu yüzden İngiliz Seteri’nin daha çok ortalama bir büyüklüğe sahip olan bahçeli evde yaşaması uygun olacaktır. Yaşadığı ortamda egzersizlerini yapan, enerjisini boşaltabilen İngiliz Seteri günlük hayatına daha sakin, uysal bir ev köpeği olarak devam edecektir.

İngiliz Seteri çok fazla havlamaz. Sadece yaşadığı ortama, evine yaklaşan birisi olursa bunu sahibine haber vermek için havlayabilir. Ancak sahibinin daha önce görüştüğü, tanıdığı kişileri, tanıdığı için onlara karşı hoşgörülü davranır. Tanıdığı ve tanımadığı kişileri ayırt edebilen akıllı bir köpektir.

Hassas yapıya sahip İngiliz Seteri sevilmeyi ister ve kendi sevgisini göstermeyi de çok iyi becerirler. Ailesinin ona verdiği değeri, birlikte zaman geçirerek anlayabilir. Köpeğinizi mutlu etmenizin en basit yolu uzun yürüyüşlere, koşuya çıkarmanız ve oyunlar oynamanızdır. Genellikle uzun süre yalnız kalmaktan hoşlanmazlar. Ancak kısa süreli yalnız kalması gereken durumlar için, beklemeyi öğrettiğinizde ve alıştırdığınızda sizi sakin ve sabırlı bir şekilde sizi beklediğini görebilirsiniz.

İngiliz Setter, aktif ve egzersiz ihtiyacı bazı köpek cinslerine göre fazla olduğu için daha çok hareket etmeyi seven, köpeğine uyum sağlayabilecek hareketli bir sahibe ihtiyaç duyar. O yüzden köpek sahiplenecek kişinin, yoğun çalışan, yürümeyi, gezmeyi ve hareket etmeyi sevmeyen birinin olmaması gerekir.

Tarih

İngiliz Setter ırkının tarihi yaklaşık 400-500 yıl öncesine, İngiltere’ye dayanmaktadır. İlk olarak Fransa’da ortaya çıktığı ve anavatanının Fransa olduğu da ifade edilir. Ancak ortaya çıktıktan sonra İngiltere’ye gelmiş ve farklı ırklarla melezlenerek İngiltere’de çeşitlenmiştir. İlk yetiştirildiği ve üretildiği yer olduğu içinde kanıtlar doğrultusunda menşei İngiltere olarak kaydedilmiştir.

Setter’in gelişimi muhtemelen İspanyol Pointer, Springer Spanyeller ve büyük Water Spaniel gibi çeşitli av köpeklerinin melezlenmesiyle oluştu. Bu kanıya katılanlar olduğu gibi İngiliz Setter ırkının Pointer ırkından önce geliştirildiğini düşünenlerde vardı. Ancak Spor ırkının kanıtları İngiliz Setter’in orijinal olarak İspanyol Pointer, Springer Spanyeller ve büyük Water Spaniel çaprazlanmasıyla üretildiğini gösteriyor.

Setter, sessizce durmak ve av kuşlarını bulduklarında yakalamak için geliştirildi. Geçmiş zamanlarda bu avlanma tarzı, avcının bölgeye bir ağ atması,  köpeğinin de üstünü örtmesi ve kapana kısılmış kuşları toplamasını gerektiriyordu. Bu ağ avı için kullanılan ideal bir yöntemdi. Çünkü ayakta duran bir köpek ağlara daha kolay dolaşırdı. İngiliz Setter, bu grubun bilinen en eskisi üyesidir ve geçmişi 14. yüzyıla kadar uzanır. Bozkırlardaki avı bulmak ve sonra avın başında bekleyerek sahibine ulaştırmak için geliştirildiler. Av tüfeğinden önce de, kuşlar bir ağla yakalandığı zaman köpekler orayı işaret etmek için eğitildiler.  18. yüzyılda, ateşli silahlar ağların yerini almaya başladı. Setter ırkı da günümüz işaretçilerinin (Pointer) öncüleri oldular. Yenilenen avcılık yöntemlerine uygun şekilde geliştirildiler.

19. yüzyıl da Modern İngiliz Seteri, Edward Laverack ve Welshman R.L. Purcell Llewellin adında iki İngiliz tarafından geliştirilmeye başlandı. Edward, 1825’te Rev. A. Harrison adlı birisinden “Ponto” ve “Old Moll” adında iki köpek aldı (ilk İngiliz Setteri) ve aldığı köpekler İngiliz Seteri’nin temelini oluşturdular. Edward Laverack İngiliz Setterinin uyumlu saf üreme yoluyla yetiştirilmesi için 35 yılı geçen bir çalışma sürdürdü. Edward, uysal, arkadaş canlısı ve av yeteneği olan bir seter yaratmak istiyordu. Bunun için Pointer ve İrlanda Seteri’ni de melezlemelere de dahil etti. İlk ortaya çıkan köpekler gösterilerde başarılı oldular ancak arazi denemelerinde kötü performans sergilediler.

Welshman köpekleri, Edward’ın Laverack’tan satın aldı. Ancak Edward’ın odak noktası çoğunlukla Setter şovuyla ilgiliyken, Llewellyn’in daha çok köpeğin saha performansına önem verdi. Tıpkı Edward’ın yaptığı gibi farklı köpekler üzerinde denemeler yaparak, arazi performanslarında başarıyı arttırmayı ve tarla köpekleri üretmeyi hedefledi. Köpeklerinin koku alma becerisini, hızını ve performansını arttırmak için Gordon Seter ve diğer ırklarla çaprazlama yaptı.

Laverack ve Llewellin ortaya çıkardığı köpekler özellikleriyle birbirinden ayrıldı. Edward Laverack gösteri köpekleri için belirleyicileri temel ortaya koyarken, Welshma Llewellin saha ve tarla köpekleri için belirleyicileri temel oluşturdu. Edward’ın ilk denemeleri ve Welshman’ın ilaveleri ile bugünkü arazi uyumlu İngiliz Setter köpek ırkının temeli oluştu.

Welshma Llewellin ortaya çıkardığı tarla görevlerinde başarılı olan İngiliz Setteri ırkının birçoğu Amerika’ya ithal edildi. Laverack’ın gösterilerde başarılı olan İngiliz Setterlerini geçti. 19. yüzyılda English Setter Amerika’ya ihraç edildiğinde, Pennsylvania’daki CN Myers of Blue Bar Kennels, eyaletlerde İngiliz Setter’in gelişimi üzerinde önemli bir rol oynadı.

Laverack, English Setter’ın kürk rengindeki ton geçişlerini ve lekeleri anlatabilmek, tanımlayabilmek için Belton terimini icat etti. Belton kürk renginin adı, avlanmayı seven Edward Laverack’in avlandığı Belton kasabasından geliyordu. Bu türün gelişmesinde en iyi çalışmayı yapan diğer yetiştirici Purcell Llewellin de, köpeklerin temel stokunu Laverack’ten aldı. Dış özellikleri aynı kalırken Llewellin, ırkın üremesini yalnızca tarla yeteneğini kazandırmak ve devam ettirmek üzere çalışmalarda bulundu.  Sonuç olarak iki İngiliz adam ortaya donanımlı bir köpek türü çıkardı.

Az ya da çok benekleri, büyüklü küçüklü lekeleri görülen ve av yeteneğine sahip olan English Setter ırkı AKC tarafından saf ırk köpekler arasında yer aldı ve AKC tarafından tanındı. Güzel görünümlü, iyi huylu, sadık ve sahipleriyle birlikte mükemmel bir uyuma sahip, av becerileri yüksek İngiliz Seteri geçmişten günümüzde çok sevilen ırklar arasındadır. Günümüzde, geçmişe göre sayısı azalmıştır ve nadir görülen köpekler arasına doğru giden bir sürece girmiştir.

Fiziksel Özellikler

Vücut

İngiliz Setter orta boylu vücudu, zarif boyun yapısı ve güzel görünümde kürke sahiptir. Göğüs yapısı derindir ancak geniş ya da yuvarlak değildir. Zarif boyun yapısı, uzun ve oval biçimindeki kafa yapısı vardır. Bedeni genel olarak orantılı büyüklüğe sahiptir ve bütünleyici bir güzelliktedir.

Kafa

İngiliz Setter köpeğinde belirgin, oval biçimli ve alın çıkıntısı olan uzun kafa yapısı görülür. Yukarıdan bakıldığında oval görünen kafası, uzun ve kare şeklinde belirgin duruşu olan namluya sahiptir. Burun uzunluğu, kafa uzunluğunun neredeyse yarısı kadardır. Geniş burun delikleri vardır. Burun rengi kahverengi ve siyah gibi koyu renklidir. Güçlü dişleri, makas ısırığında ya da düz ısırıkta kapanır.

Kulaklar

İngiliz Setter köpeğinin kulakları orta büyüklükte ve sarkık yapıdadır. Kulaklar baş bölgesinde, hafif arkaya doğru sarkık şekilde konumlanmıştır. Kadifemsi, ipeksi tüylere sahip kulakları, neredeyse göz hizasının da altına gelen bir uzunluktadır.

Gözler

İngiliz Setter büyük, yuvarlak, parlak ve koyu kahverengi ya da ela renginde gözlere sahiptir. Bakışları oldukça yumuşak, tatlı, sevecen ve sevimli karakterini belli eden bir derinliğe, ifadeye sahiptir.

Bacaklar ve Ayaklar

Kolay, zahmetsiz ve kendinden emin yürüyüşleri vardır. Ön ayakları yere düz basarken, arka ayakları hafif paralel ve güçlü şekilde yer ile temas eder. Aktif ve sporcu kimliğini destekleyecek güçte ve sağlamlıkta bacak ve ayak yapısı görülür. Ancak iki yaşına kadar yetişkin İngiliz Setter gücünü elde edemezler. Bu yüzden yavru ve genç köpeklerin kemik ve eklem gelişimleri tamamlanana kadar onları zorlayacak etkinliklerden kaçınmanız gereklidir.

Kuyruk

Kuyruk yapısı sırt üst çizgisinden başlamaktadır. Kuyruğu bedene birleşik olan kısımdan yani tabandan daha kalın başlayıp, uca doğru incelir. Kuyruk düz, ipeksi ve sallanan bol tüylere sahiptir. Canlı, hareketli ve çoğunlukla dik duran bir kuyruk yapısı vardır.

Tüy

İngiliz Setter orta uzunlukta, tek katmanlı, düz ya da biraz dalgalı, ipeksi tüylere sahiptir. Kuyruk, bacakların arkası, alt kısımları, karın, göğüs ve kulak bölgesinde vücudun geneline göre daha fazla tüylenme görülür. Uzun tüyleri güzelliğinin yanında, arazide ve avlarda hızını engelleyecek seviyede olmamalıdır. İngiliz Setter’in kürkü cazibeli güzelliğinin en önemli parçasıdır.

Renk

İngiliz Setter’in kendine has güzelliğe sahip olan zarif kürkü çeşitli renklere ve işaretlere, beneklere sahip olmaktadır. Mavi, turuncu (portakal rengi), belton, limon sarısı, ten rengi, kahverengi ile beyaz renginde tüyleri, benekleri ve desenleri olabilir. Kürkü belirtilen renklerle birlikte beyazın birbirine karışımı şeklinde farklı tonlarda karşınıza çıkabilir. Ayrıca ırkın kurucusu Edward Laverack'in, karışık renkli kıl yapısının ismini Belton olarak belirlemiştir. İngiliz Setter cinsinde de beyaz ve koyu renkli tüylerin karışımına bu isim verilmiştir Düz ve dalgalı tüylerinin üzerindeki benekler hafif belirgin ya da çok belirgin olabilir. Ayrıca benekleri farklı boyutlarda da görebilirsiniz. Bazı İngiliz Setter köpekleri mavi, kahverengi ve beyaz renkleri ile üç renkli tüy çeşidine sahip olan kürkle karşınıza çıkabilirler.

 

İngiliz Setter Bakımı

İngiliz Setterlerin uzun, ipeksi tüylerini güzel ve temiz tutmak için sert veya orta yumuşaklıkta kıllı bir fırçayla haftada iki üç kez fırçalanması gerekir. Zamanınız var ise günlük fırçalayarak da tüylerin daha iyi gözükmesini, karışıklıkları engellenmesini sağlayabilirsiniz. Uzun dişli metal köpek tarağını da oluşmaya başlayan karışıklıkları nazikçe taramak için kullanabilirsiniz. Tarama ve fırçalama işlemleri cilt sağlıkları, güzel görünümleri ve tüy dökülmesini azaltmak için gereklidir. Düzenli tarama ile etrafa dökülen tüylerini de minimum seviyeye indirmeniz mümkündür.

Az tüy dökülmesiyle ve haftada 2-3 kez taranma ihtiyacı olmasıyla tüy bakımı konusunda sahibini zorlamayan bir ırktır. Daha iyi bir görünüm elde etmesi ve avlanırken tüylerinin onlara engel olmaması için bir veya iki ayda bir kırpma işlemini gerçekleştirmeniz önerilir. Yüz, ayaklar ve parmaklar arasındaki tüyleri düzenli olarak kontrol etmelisiniz. Tüylerin ideal boyutta, kısa olmasını sağlamalı, uzun tüylerin köpeğinizin hayat fonksiyonlarını engellemesine izin vermemelisiniz.

Çok sık banyo yapmaları gerekmez. Dört ila altı haftada bir olacak şekilde, sizin belirlediğiniz düzenli aralıklarda banyo yapmak onların güzel kokmasını ve kirlerinden arınmasını sağlayacaktır. Ayrıca her ay düzenli olarak tırnaklarını 1- 2 kez kesmeli, ağız ve diş sağlığı için haftada 2-3 kez dişlerini fırçalamalısınız.

İngiliz Setter’in kulak, göz, burun, tırnak, kürk, ayak, diş ve ağız sağlığına önem vermelisiniz. Cilt problemlerinin oluşmaması, köpeğinizin rahat ve konforlu bir yaşam sürmesi için bunlar önemli ufak detaylardır.  Düzenli bir şekilde yapacağınız bakım köpeğinizin temiz kalmasını ve sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlayacaktır. Bakım sırasında haftalık ve aylık kontrollerde farklı durumlar görürseniz veterinere danışarak bilgi almalısınız.

İngiliz Setter Beslenme

İngiliz Setter yavruları ve bir yaşını geçmiş genç köpekler farklı öğünlere göre beslenmelidir.  Yavru köpeklerin beslenmesinde günde üç kez küçük miktarlarda uygun köpek maması verilmelidir. Bir yaşına gelmiş genç İngiliz Setteri ise günde iki kez kaliteli bir köpek maması ile beslenmesi gerekir. Yani köpeğiniz büyüdüğünde öğün sayısı azalıp, porsiyonda bir tık artma görülebilir. Ancak her zaman kaliteli köpek maması tüketmeleri, öğün ve porsiyona dikkat edilmesi önemlidir. İngiliz Setter fazla yemek yediklerinde, kolayca kilo alıp obez olabilir. Bu nedenle her yaşta, her zaman ideal kilo aralığında olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

Royal Canin, Proplan, Acana, Hills, N&D, Gimcat, Brit, Purina, Felix, Brit Care gibi yüksek kaliteli köpek maması üreten markalar arasında köpeğinize uygun olanı tercih edebilirsiniz.  Mama alırken paket üzerinde yer alan yaş, cins ve alerjen uyarılarına dikkat etmelisiniz. Ev yapımı gıdalardan köpekler için uygun olanlarını köpeğinize verebilirsiniz. Ancak her gıdayı köpeğinize veremeyeceğinizi unutmayın. Sağlıklı ev yapımı gıdalarının neler olduğunu araştırın ve gerekirse veterinerinizden beslenme konusunda yardım alın.

Yetişkin İngiliz Setter’ini gün içerisinde yeterli beslenmesi için 2 – 3 ölçek yüksek kaliteli kuru mamayı iki öğün halinde verebilirsiniz. Bu ölçeklendirme ideal boy ve kilo aralığında olan İngiliz Setter köpeklerine göre belirlenmiştir. Siz köpeğinizin hareketli yapısına göre, günlük ihtiyaç duyduğu beslenme düzenin oluşmasını sağlayabilir ve gerekirse veterinerinden yardım alabilirsiniz.

Beslenme konusunda, hassas burunlarıyla evde kokusunu aldığı yiyecekleri yemek için hamleler yapmaları mümkündür. Bu yüzden açıkta, köpeğinizin ulaşabileceği yerde yiyecek ve mama bırakmamaya özen gösterin.

 

İngiliz Setter Egzersiz

İngiliz Setter köpek cinsi oldukça hareketli, enerjik bir köpektir. Enerjilerini dışarıya atarak mutlu, sağlıklı ve formda kalabilmeleri için düzenli egzersiz yapmaları gerekir. Gün içerisinde 60 dakikalık aktivitelere veya 2 ila 2.5 kilometrelik yürüyüşlere zaman ayırarak egzersiz ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

Köpeğinizle birlikte uzun yürüyüş yapmanız, koşmanız, bisiklete bindiğinizde yanınızda götürmeniz ve oyun oynamanız İngiliz Setter köpeğini hem mutlu edecek hem de egzersiz ihtiyacını karşılayacaktır. Dışarıda egzersiz yaparken güvenlik önlemleri alınmış, çitlerle çevrili bir ortam tercih etmelisiniz. Bu ortamda köpeğiniz tasmasız şekilde özgürce oynatabilirisiniz. Ancak böyle bir imkanınız yoksa ve toplum içerisine girmeniz gerekiyorsa kesinlikle tasma takarak köpeğinizle etkinliklerinizi yapınız. Hızlı hareket eden köpeğinizin güvenliği için köpeğin bedenine, boyun yapısına uygun olan tasma gerekmektedir.

Köpeğinizin kemik ve eklem sağlığı için egzersizler sırasında çok sert ve zorlayıcı hareketler yapmamaya dikkat etmelisiniz. İngiliz Setter’in iki yaşına kadar kemik ve eklem gelişimi devam eder ve yetişkin İngiliz Setter köpekleri kadar güçlü değillerdir.  Bu yüzden yavru ve genç İngiliz Setter köpeğinin yüksek tempolu ve yorucu egzersizler yapması önerilmez. Kemikleri ve eklemleri iki yaşına kadar olgun güce erişemeyebileceğinden, köpek yavruları ve genç köpeklerle çok yorucu veya yüksek etkili faaliyetlerden kaçınmak en iyisidir.

Gün içerisinde yürüyüşler, koşular ve oyunlarla enerjisini boşaltmış, açık havada sevdikleriyle keyifli zaman geçirmiş İngiliz Setter köpekleri; ev ortamında daha uysal, sessiz bir arkadaş olacaktır.

 

İngiliz Setter Eğitim

İngiliz Setterler zeki, iyi huylu ve sadık bir dosttur. Zeki yapısı eğitimi kolaylaştırır. Ancak hassas yapıları sebebiyle eğitim sürecinin içeriği kadar eğitimde ilerleme metotları da önemlidir. Kırılgan ve hassas karakterli İngiliz Setter sabırlı, tutarlı ve sevgi dolu yaklaşımı olan bir lidere ihtiyaç duyar.

Liderin İngiliz Setter’e sert, kırıcı ve fiziksel şiddet içermeyen davranışlarda bulunması gerekir. Sert bir uyarıdan bile etkilenen bu köpeklere, ceza yöntemleri uygulanmamalıdır. Sert ve zorlayıcı davranışların yer alacağı eğitimler köpeğinizde gerileme, psikolojik olarak olumsuz etkilenme, içe kapanık ve çekingen davranışlar görülmesine neden olabilir.

Eğitim sürecinde daha çok övgü, ödül ve oyun gibi olumlu pekiştirme tercih edilmelidir. Ödül yöntemlerine başvurulan eğitimlerde köpekler daha çok heveslenir ve eğitime ilgi gösterir. Bu yüzden belli bir düzen içerisinde ilerleteceğiniz eğitimlerinizde başvuracağınız yöntemlerden birisi de ödül yöntemi olmalıdır.

Keskin koku alma ve avcılık yetenekleri sebebiyle zaman zaman başlarını istemeden belaya sokabilirler. Özellikle yavru iken her şeyi merak eden halleri ev içerisinde ve dışarıda tehlikeli işlere kalkışmasına sebep olabilir. Bu gibi başına buyruk davranışları engellemek için eğitime yavru iken başlamanız ve tutarlı, planlı bir şekilde ilerlemeniz oldukça önemlidir. Yavruluk döneminden itibaren iyi ve yeterli eğitimi alan English Setter ırkı iyi bir refakatçi köpek ve iyi bir ev arkadaşı olacaktır.

 

İngiliz Setter Sağlık

İngiliz Setter genellikle sağlıklı bir ırktır. Ancak bazı genetik rahatsızlıklara da yatkınlıkları vardır. Bu yüzden belli başlı bazı sağlık sorunlarını yaşamaları mümkündür. İngiliz Seteri sahibinin bu sağlık sorunlarını, belirtilerini ve görüldüğü zaman neler yapılması gerektiğini bilmesi önemlidir. Sorumlu yetiştiriciler dirsek displazisi, kalça displazisi, hipotiroidizm, alerjiler, eklem problemleri ve sağırlık gibi olası sağlık sorunları için üreme stoklarını taramaktadır.

İngiliz Setter, ani yaşamını tehdit edebilen mide rahatsızlığı, şişkinlik yaşayabilir. Köpek sahibinin bu gibi sağlık sorunlarının yaşanmaması için mama seçimini iyi yapması ve porsiyona dikkat ederek köpeğini beslemesi gerekir. Tüm önlemlere rağmen olası bir durumda şişkinlik belirtilerinin neler olduğunu, bu sorun yaşandığında neler yapılması gerektiğini de kesinlikle öğrenmesi lazımdır.

Bakımları iyi yapılan, beslenme ve egzersiz planına önem verilen English Setter köpeği sağlıklı, mutlu bir yaşam sürecektir. Yaptığınız günlük, haftalık ve aylık bakımların yanında veteriner kontrollerini de ihmal etmeyerek köpeğinizin gelişim ve sağlık durumunu yakından takip edebilirsiniz.

Ulusal Irk Kulübünden Önerilen Sağlık Testleri:

  • Kalça Değerlendirmesi
  • Dirsek Değerlendirmesi
  • Tiroid Değerlendirmesi
  • BAER Testi

 

İngiliz Setter Yavru Fiyatları

2022 güncel  ortalama English Setter yavru fiyatları 4,000 TL ile 6,000 TL aralığında olduğu görülmektedir. English Setter kendine özgü benekli tüyleri ile zarif bir yapıya sahiptir. Uzun olan tüyleri dalgalı, ipeksi ve düzdür. Yavrusu satılık olarak alındığı zaman kolaylıkla eğitilebilir. Kafası belirgin olan köpeğin alın çıkıntı kısmı uzundur. Burnu koyu renklidir. Vücut kısmı oldukça tüylü olan köpeğin ücretsiz ve satılık ilanlarına sitemizden ulaşabilirsiniz. Göğüs kısmı geniş değildir. Ama derindir. Kuyruğu düz olan cinsin kuyruk kısmı uç kısmına doğru zarif şekilde incelir. Sahibinden Dişi, erkek ücretsiz yada fiyat nedir ve ne kadar bilgisi için PetShop'tan sahiplendirme fiyatları için sitemiz Patiilan.com u ziyaret edebilirsiniz.

 

https://patinolsun.com/