KöpekAkita Inu kategorisinde ilan bulunamadı.
  • Görünüm
İlan bulunamadı.

Akita Yavru İlanları - Akita Yavru Fiyatları

Akita inu cinsleri oldukça sevimli, sadık ve sevecen köpeklerdir. Ortalama yaşam süreleri 8-10 yıl arasındadır. Çocuklarla ve bebeklerle arası son derecede iyidir. Ancak küçük yaşlardan eğitilmeli ve sosyalleştirilmelidir. Akita inu fiyatlarını merak ediyorsanız sitemizden bakabilirsiniz. Bu cins köpekler genel anlamda agresif ve sabırsızdır. Tüyleri uzun ve yoğun olmasından dolayı tüy dökme sorunu yaşayabilirler. Bu durumu önlemek için düzenli olarak tüylerini fırçalamalısınız. Evde uzun süre tek başına kalamazlar ve sahiplerinden ilgi beklerler. Aynı zamanda bu cins köpekler sinirli yapıları olmasından dolayı evdeki diğer canlılarla anlaşamazlar. Eğitildiği sürece olumsuz özelliklerine çok fazla rastlanmayacaktır. Satılık Akita inu ilanlarını sitemiz üzerinden inceleyebilir ve satıcılarla irtibata geçerek, köpek hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Akita Inu Cinsi

Akita köpek cesur ve akıllıdır. İnsan yoldaşlığına ihtiyaç duyarlar. İç mekanda yaşamaları gerekir (ancak serin iklimlerde dışarıya da uyum sağlayabilirler) ve çok dikkat edilmelidir. Çok korumacı ve savunmadı özellik gösterirler. Başka köpeklerle bir arada olmaktan hoşlanmazlar. Saldırgan tavırlarını önlemek için aynı mekanda yaşayacağı diğer hayvanlara aşina olması gerekir. Çocuklarla -özellikle biraz yaşı büyük olanlarla- iyi anlaşılar. Kendilerine ait bir yerleri olmalıdır. Yabancılardan pek haz etmezler.Gözleri küçük,üçgen şeklindedir ve kafatası düzdür; sırtı ise yassıdır. Kulakları köşeli, küçük ve diktir. Kuyruğu kalın, kıvrımlı ve büyüktür. İyi yüzmelerinin nedeni ise yayvan ayaklarıdır.  

Akita Inu Eğitimi

Akitalara güven verici ve tutarlı bir yaklaşımla davranılmalıdır. Israrlı alıştırma ve ağır eğitim, süreci yavaşlatır. Tuvalet eğitimi kolayca verilebilir. Başka hayvanlarla yaşayacaksa gençken sosyalleştirilmelidir.

Akita Inu Bakımı

Ölü tüylerden kurtulmak için haftada bir kez fırçalanmalı ve Akitalar tüy dökerken metal dişli tarak ile tımar edilmelidir. Tüylerin doğal yaşlarını kaybetmemesi için deri yumuşakça yıkanmalı ve çok gerektiğinde yumuşak şampuan kullanılmalıdır. Ayağının üzerindeki tüyler arasıra kırpılmalıdır. Kalça Displazisi, göz ve diz hastalıklarına yakalanma eğilimi gösterirler. Tek seferde 5-7 yavru doğururlar ve yaşam süreleri 10-12 yıldır.

Akita Inu Karakter Yapısı

Güçlü avlanma içgüdüleri vardır; sakin, atak, akıllı ve iyi gözlemcidirler. Sessiz ve ağırbaşlılığın yanında dikkatli ve güçlüdürler. Asillik ve kibarlık özellikleri sayesinde iyi bir yoldaş ve rehber olurlar. Genelde itaatkardırlar ve havlama davranışını nadir gösterirler.

Akita Inu Tüy Yapısı

Dış tüy tabakası düz ve kalın kıldan oluşurken iç tabaka ise yumuşak ve gürdür. Kafalarının üstündeki tüyler ve bacakları kısadır. Akita'nın belirlenmiş renkleri kırmızı, beyaz ve çizgili yapıdır. Amerikan türünde benekli olabilir ancak Japon türünde bu imkansızdır. Akitalar tüylerini yılda iki kere dökerler.

Akita Inu Egzersiz İhtiyacı

Önemli ölçede kuvvete sahip olmanın yanında hem fiziksel hem zihinsel yönden teşvik edilmelidirler. Tasma kayışı ile gezdirilmeli yada aktivite için kapalı bir alan belirlenmelidir.

Akita Inu Yaşam Ortamı

Akitalar aile ile oyun vakitlerini severler. Yeterli alıştırma yapıldığı taktirde apartman hayatında uyum sağlayabilirler.

Akita Inu Kökeni

Akita ( Akita uni yada Japon Akita olarak da bilinir) Japon türlerinin en büyük ve en bilinenidir. Akita Orta Çağ'da dövüş köpeği olarak yetiştirilmiştir ve 1800'lerde bir kaç eski Japon türünün yenilenmesi için geliştirilmiştir. Bu tür doğal Japon anıtı olarak ilan edilmiştir ve türü korumak amaçlı 1918'de Akita İnu Hazankai Derneği kurulmuştur. 1937'de Hellen Keller'in rehber köpeği Amerika'ya giden ilk Akita cinsi köpek olmuştur. 2. Dünya Savaşı'ndan sonra Japonya'ya bu savaş amaçlı giden askerler dönerken yanlarında Akita getirdiklerinden bu cins köpekler Amerika'da bu dönemde çok populer olmuştur. Bu gün dünyada bilinen en ünlü Akita Haçiko'dur. Haçiko işten dönen sahibini her gün karşılardı. Sahibin vefatından sonra 9 yıl daha yaşamıştır ancak o yıllar boyunca her gün sahibini tren istasyonunda beklemiştir. Bugün Haçiko'nun o tren istasyonunda bir heykeli vardır ve her yıl onuruna bir tören düzenlenir.

Akita inu fiyatları - Yavru Akita inu fiyatları

2023 güncel Akita fiyat Amerikan Akita, Japon Akita ve Albino Akita sınıflarına göre değişiklik göstermekle beraber akita inu fiyatları 5000 ₺ ile 11000 ₺ arasında değişiklik gösterebilmektedir.

https://patinolsun.com/