KöpekBernese kategorisinde ilan bulunamadı.
  • Görünüm
İlan Başlığı Fiyat İlan Tarihi Adres
İlan bulunamadı.

Yavru Bernase İlanları

Bernase Özellikleri

Bernese Dağ Köpeği, kare vücudu, geniş omuz ve göğüs yapısıyla heybetli bir duruşa sahiptir. Bernese Mountain Dog, Berner Sennenhund, Bernese Cattle Dog adlarıyla da bilinmektedir. Güçlü, hızlı ve çevik yapıda büyük, dayanıklı bir köpektir. Kalın, orta uzunluğa sahip dalgalı veya düz olan tüylere sahiptir. Genellikle sevimli, tatlı ifadesi ile insanların kalplerinde yer edinen ve sadık bir aile köpeği olarak karşımıza çıkar. Yavaş olgunlaştıkları bilinir. Zihinsel olgunluğa ulaşmadan önce fiziksel olarak yetişkin büyüklüğüne gelirler. 

 

Kişilik & Karakter Özellikleri

Bernese Dağ Köpeği heybetli yapıya sahip olmasına rağmen oldukça uysal, sakin ve yumuşak başlı bir ırktır. Sevdiklerine, sahibine son derece bağlı olan, sadık köpeklerdir. Bernese ailesiyle birlikte oyunlar oynamayı, aktivite yapmayı yani onlarla vakit geçirmeyi sever. Çevresindeki insanların köpeği içine almadıkları etkinliklere, ona karşı kayıtsız kalınan anlara tepki verirler. Yeterli ilgi göremezler, aktivitelerden dışlanırlar ve egzersiz ihtiyaçları karşılanmazsa havlama, kazma ve çiğneme gibi tepkilerini ortaya koyan olumsuz davranışlar sergileyebilirler. Bernese aile bireyleri ile olmayı ve vakit geçirmeyi seven bir ırktır. Yalnız kalmayı hiç sevmezler ve yalnız kaldıklarında duygusal mizaçları ön plana çıkar üzülürler. Ailesiyle vakit geçiren, yürüyüş yapan ve oyunlar oynayan Bernese köpeği bu etkinliklerde çok mutlu olur.

Ailesinin yanı sıra çocuklara, yabancı insanlara karşı nazik ancak çekingen ve mesafeli yaklaşırlar. Çocuklara karşı hoşgörülü oldukları bilinse de olgunlaştıklarında çok büyük köpekler oldukları için küçük yaştaki çocuklara istemeden zarar verebilir onları düşürebilirler. O yüzden çocuklarla gözetim altında oyun oynamaları daha doğru olur. Çevresindeki köpeklere karşı biraz mesafeli yaklaşsa da diğer evcil hayvanlarla da iyi anlaştığı bilinir.  Berner heybetli vücuda sahip olsa da asla insanlara karşı büyük bedenini saldırı aracı olarak kullanmaz. Saldırgan ve tehditkar bir köpek değildir. Gerektiğinde ailesine karşı tehlike sezdiğinde koruyucu davranışlar sergileyebilir.

Soğuk hava şartlarına kolaylıkla uyum sağlar ancak sıcak havalardan aşırı rahatsız olurlar. Apartman hayatı için çok uygun olmamakla birlikte iyi eğitildiği zaman ve gerekli ihtiyaçları karşılandığında yaşayabildikleri görülür. Ancak ideal olanı bahçeli bir evdir. Enerjilerini dışarıya atması için hareket etmesi ve aktivite yapması gereklidir. Aksi halde ev ortamında huzursuzluk çıkarabilir ve komşuları rahatsız edecek havlama ataklarına girebilir.

Eğitim sürecinin komutları kısa sürede anlaması ve öğrenmesiyle kolay geçtiği gözlemlenir. Oldukça zeki, akıllı ve uyanık olan bu ırk erken yaşta iyi bir eğitim ile iyi huylar kazanır. Sahibinin isteklerini analiz edebilecek ve onu memnun etmek için o davranışları sergileyebilecek zekaya sahiptir. Büyük ırklar arasında olan köpeğiniz, kendisini sevdirmek isterken ya da oyun oynarken istemeden çevresindeki insanlara zarar verebilir. Erken aşamadan ona çevresindeki insanlara nasıl davranılacağı öğretilmelidir. Köpeğinize sabırla yaklaşmalı, tutarlı ifadeler ve anlayışlı davranışlarla liderlik yapmalısınız. Bu şekilde eğitimlerinizde olumlu sonuçları kısa sürede alabilirsiniz.

Yatarak, evde küçük gezintilerle atamadığı enerjisini; ailesiyle birlikte oyun oynayarak, yürüyerek dışarıya attığı anlar onun için çok kıymetlidir. Erken aşamada eğitimin yanı sıra sosyalleşmesi, farklı ortamlara farklı yerlere gitmesi ve köpek parklarında oyun oynaması gelişimi açısından önemlidir. Sağlığına dikkat edilen, mutlu bir aile içerisinde yaşayan ve ihtiyaçları karşılanan Bernese Dağ Köpeği birçok köpek ırkına göre kısa olan ömrünü mutlu ve sadık bir dost olarak sizinle geçirebilir.

Bernase Tarih

Sennehunde veya İsviçre dağ köpeklerinin en bilineni olarak karşımıza çıkan Bernese, uzun, ipeksi ve renkli bir kürke sahip olmasıyla ayırt edilir. Kimi uzmanlar, bu cinsin Romalı Mastifflerin yerli sürü koruyucu köpeklerle çaprazlandığına ve geçmişinin İsviçre’nin Roma işgaline kadar uzandığına inanmaktadır. Antik bir köpek ırkı olan Molosser çok yönlülüğü, farklı yerlere seyahat etmesi ve geliştirilmiş olmasından dolayı Bernese Dağ Köpeği de dahil olmak üzere pek çok Mastiff tipi köpeklerin yetiştirilmesinde etkin olarak rol almıştır.

Milattan önce 1. yüzyılda İsviçre Alpleri’ne gelen Romalıların, yanlarında olan Molosser veya Mastiff tipi köpeklerin bölgede bulunan diğer köpeklerle çiftleştirilmesi üzerine dört İsviçre dağ köpeği ırkının Appenzeller Dağ Köpeği, Entlebucher Dağ Köpeği, Greater Swiss Mountain Dog ve Bernese Dağ Köpeği ortaya çıktığı düşünülmektedir. Irkın kökeni en iyi ihtimalle bu şekilde bir kurgusallığa sahiptir.

İşviçre’de tarım bölgesinde çalışacak, Alp iklimine dayanabilecek, yük köpeği, sürü bekçisi, çoban ve genel çiftlik köpeği olarak hizmet edebilecek güçte olan bir köpek üretildi. Sığırları sürdüler, yırtıcı hayvanları avladılar ve pek çok zor işi yaptılar. Kendi ağırlıklarının kat ve kat üzerinde ağırlıkları çektiler, yeri geldi sahiplerine nazik ve sevgi dolu dost oldular. Ancak buna rağmen 1800’lerin sonunda cins kaybolma tehlikesiyle karşılaştı. 1888 yılında, İsviçre nüfusunun sadece %36’sı tarımla ilgilenir haldeydi. Sığırları gütmek ve yüklü arabaları çekmek için bu köpeklere daha az ihtiyaç duyulmaya başlandı. Sayıları azalan ve hayatta kalanları korumak ve köpeklerin kalitesini arttırmak için İsviçreli yetiştiriciler çalışma başlatmaya karar verdiler.

1907 yılında Avrupalı ​​​​köpek yetiştiricisi Profesör Albert Heim önderliğinde “Berna” adında türü korumak için bir cins kulübü kuruldu. Bernese Dağ Köpek ırkını tanımlamasına yardımcı olacak olan İsviçre köpekleri üzerinde bir çalışmaya başladı. Üzerinde çalışma yapılacak köpekler yalnızca aşağı Alplerin vadilerinde bulundu. Dr. Albert Heim’in çabasıyla, köpekler İsviçre ve Avrupa’da ün kazandı. Bu ırkı yansıtan en iyi örnekler Durrbach bölgesinde bulunduğu için ilk zamanlar bu türe “Durrbachler” adı verildi. Çok geçmeden cins yayılmaya başladı. Tercih edilen çiftlik köpekleri ve ev köpekleri arasında yerini aldı. Ünü yayıldıkça ismi de değişerek Bernese ve Berne köpeği olarak bilinmeye başlandı.

Amerika tarihi ise 1926 yılında Kansaslı çiftçinin bir çift Durrbachler köpeğini ithal etmesiyle başladı. Ve ABD’de de ırk hızla yayıldı. Bu ırkın Durrbachler’da ismi  “Bernese Dağ Köpeği” olarak değiştirildi. 1937 yılında Akc resmi olarak Bernese Dağ Köpeğini tanıdı. Günümüzde Bernese Dağ Köpeği Kulübü bu ırkı korumayı, yaşatmayı ve çalışma yeteneklerinin test edildiği draft ve karting etkinliklerine sponsorluk yapmayı sürdürmektedir. Bernese Dağ köpekleri de 2000 yıldan fazla zamandır İsviçre çiftliklerinde, sahiplerine arkadaşlık ederek çalışmaya, küçük arabaları çekmeye ve hayvanları sürmeye devam ediyordur.

Bernase Fiziksel Özellikler

Vücut

Bernese Dağ Köpeği büyük ırklar arasındadır. Güçlü, çevik ve sağlam yapıya sahip bir köpektir. Vücut yapısı, boyun bölgesinden biraz daha uzundur. Soğuk hava şartlarına dayanıklı kürk yapısı ve güçlü bedeni vardır. Biraz yayvan ve düz yapıda kafatasına sahip olduğu görülür. Kafası orta noktada, vücuduyla orantılı bir duruşa sahiptir. Boyun yapısı kaslı, kuvvetli ve orta uzunluktadır. Omzu ve göğüs yapısı oldukça geniş ve kaslıdır. Kaslı göğüs bölgesi loblar halinde güçlü ve kuvvetli bir görünümdedir. Genel olarak erkek Bernese ırkı dişilere göre daha iri yapılıdır. Üç rengin simetrik şekilde dağıldığı bir tüy yapısı vardır. Vücudun çoğunluğu baş bölgesi, kulakları ve bacakları siyah renktedir. Pas renginde olan kısımları yanakları, kalçası, göğsünün iki yanı ve ağız kısmıdır. Ayak parmakları, göğüs bölgesi, çenesinin alt kısmı, gözlerinin arası ve kuyruk ucu ise beyaz renktedir.

Kafa

Bernese Dağ köpeğinin büyük, geniş kafa yapısı vardır. Bu büyüklük vücudu ile orantılıdır. Namlu güçlü ve düz şekildedir. İlk bakışta anlaşılan, sağlam bir kafa yapısına sahiptir. Siyah renkte uzun burnu, kokulara karşı oldukça hassastır. Güçlü çene yapısı, keskin makas ısırığında buluşan dişlere sahiptir. Yüzünde siyah beyaz ve pas renginde tüylerin buluşması ile üç rengin uyumlu kombinasyonuyla farklı güzelliği ile insanlara kendisini sevdirmiştir.

Kulaklar

Bernese Dağ köpeği üçgen kulaklara sahiptir. Orta boyadaki kulakları, başın üzerinde yüksekte durmakta ve üçgen şekli kulağın uç kısmında yuvarlaklaşmaktadır. Kıvrık, yüksekte yer alan kulakları oldukça iyi duyar. Düşük frekanstaki sesleri bile işittikleri görülür.

Gözler

Bernese Dağ köpeği eşsiz bir görünüme sahip olan tüyleri arasından insanları etkisi altına alan sıcacık, nazik ve tatlı bakışlara sahiptir. Badem şeklindeki göz yapısı, koyu kahverengi tonundaki gözleriyle kendine has bir güzelliği vardır. Bernese’nin gözleri siyah tüylerin arasında ve pas rengi tüyün altında belirgin şekilde ortaya çıkar.

Bacaklar ve Ayaklar

Bernese Dağ köpeği heybetli vücudunu, hatta ağır kızakları zarif bir şekilde güçlü bacakları üzerinde taşır. Bacakları düz yapıdadır ve oldukça güçlüdür. Kaslı, güçlü ve kuvvetli bacakları kısa, yuvarlak ayakları ile uyum içerisindedir. Kas ve kemik gelişimi tamamlana kadar köpeğin sert zeminlerde egzersiz yapmamasına, ağır yükleri çekmemesine dikkat dilmelidir. Gelişimi tam olarak tamamlanmamış Bernese ve tüm köpekleri bacakları ve ayakları daha hassas yapıdadır.

Bernase Kuyruk

Bernese Dağ köpeği gür tüyleri olan bir kuyruğa sahiptir. Kuyruğunun oldukça uzun olduğu hatta ayak bileğine kadar uzandığı görülür. Sakinken aşağıda taşıdığı kuyruğunu heyecanlandığı, mutlu olduğu ve koşuşturduğu gibi durumlarda yukarıda hareket halinde görmeniz mümkündür. Kuyruk kısmında köpeğin genel tüy rengi olan siyah, uç kısmında beyaz ve kuyruğun altında pas rengi görülür.

Bernase Tüy

Bernese Dağ Köpeği kürk yapısı ve rengi ile karakteristik özelliğe sahiptir. Orta uzunluktaki tüyleri; çift katmanlı, parlak kimi zaman düz ya da hafif dalgalı ama asla kıvırcık olmayan yoğun bir yapıdadır. Dış katmanı kalın ve uzun tüylerden oluşurken, iç katman yünlü tüylerden oluşur. Bu da köpeğin soğuk havalara dayanıklılığını arttırır ve su geçirmez yapısını sağlar. Muhteşem yapıdaki tüyleri üç renklidir. Bernese Dağ köpeğini özel kılan her zaman kürkünde aynı lekelerin aynı yerde ve aynı renkte olmasıdır. Tüy renginin vücudunda dağılımı farklılık gösteremez.

Bernase Renk

Bernese Dağ Köpeği ırkı tüy rengiyle kendine has bir güzelliği ve ayırt edici özelliği vardır. Bernese ırkı siyah, pas ve beyaz olmak üzere üç renk tüy yapısına sahiptir. Vücudunun her bölgesinde belli bir dağılıma sahip olan bu renkler Bernese köpek ırkına eşsiz bir görünüm kazandırır. Bernese Dağ Köpeğinin vücudunun büyük çoğunluğu siyah renktedir. Bazı bölgelerde beyaz ve pas renginde lekeler vardır. Bu renkler bacaklara, baş ve göğüs bölgesine dağılmıştır. Genel olarak renk dağılımını ifade edersek; Bernese Dağ Köpeğinin başı, sırt bölgesi, kulakları ve göz çevresi yani vücudunun çoğu siyah renkten oluşur. Siyah, pas ve beyaz renk sonrasında simetrik olarak dağılım gösterir. Pas rengi ağız köşesine gelene kadar yanaklarında, iki gözünün üzerinde, göğsün iki yanında, dört bacağın tamamında (patiler hariç) ve kuyruğun altında bulunduğu görülür. Beyaz renk ise göğüs bölgesinde ters haça benzer şekilde, iki gözünün arasında düz bir çizgi şeklinde burnuna doğru inerek, çene altında, ayak parmaklarında ve kuyruğunun uç kısmında yer alır. Her Bernese Dağ köpeğinde aynı renkler aynı bölgelerde yer alır.

Bernase Bakım

Bernese Dağ Köpeği çift katmanlı, uzun tüylü ve yünlü bir astara sahiptir. Bernese, yıl içerisinde ilkbahar ve sonbahar mevsiminde iki kez yoğun şekilde tüy döker. Bu zamanlar dışında dökülme seviyesi normalin bir tık üzerindedir. Dökülme mevsimi süresinde mümkünse günlük değilse haftada 2- 3 kez fırçalama ve tarama işlemi yapmalısınız. Bu şekilde dökülen tüyleri arındırmış ve köpeğinizin derisini rahatlatmış olursunuz. Uzun tüyler sahip olması sebebiyle zaman zaman karışabilir bu durumlarda daha ince fırça veya metal tarakla tüyleri açmayı deneyebilirsiniz.

Sizin belirlediğiniz düzenli aralıklarla veya üç haftada bir banyo yaptırabilirsiniz. Tırnaklarını haftalık olarak kontrol etmeli ve ayda en az 1 kez kesme ve törpüleme işlemi yapmalısınız. Diş ve ağız sağlığı için haftada 2 kez dişlerini fırçalamaya özen göstermelisiniz. Bu genel ve önemli bakımların yanında kulak, göz, burun, cilt ve ayaklarını haftalık kontrol listenize eklemelisiniz ve farklı bir durum gördüğünüz de veterinere danışarak bakım konusunda yardım almalısınız.

Bernase Beslenme

Bernese Dağ Köpeği hazır yüksek kaliteli köpek maması veya veterinerinizin de onayladığı ev yemeklerini tüketebilir. Köpeğinizin yiyeceği miktar yaşına, ırkına ve aktif yapısına göre değişiklik gösterecektir. Genel olarak Bernese Dağ Köpeği’nin bir günlük beslenme ihtiyacını 3 – 5 ölçek yüksek kaliteli kuru mamayı iki öğüne bölerek karşılayabilirsiniz.

Sağlıklı beslenmesi için köpeğinize uygun olan protein, vitamin değerleri yüksek mamaları tercih etmelisiniz. Önerilen köpek mama markaları Royal Canin, Proplan, Acana ,Hills ,N&D, Gimcat, Brit, Purina, Felix, Brit Care arasından köpeğinizin ırkına, alerjen durumuna ve tadını sevmesine göre seçim yapabilirsiniz. Köpeğinizin çok yemesi sağlıklı beslendiği anlamına gelmemektedir. Fazla kilo almamaları için öğün ve ölçek kontrolü yaparak yemek yemelerini sağlamalısınız.

Bernese Egzersiz

Bernese Dağ Köpekleri enerjilerini dışarıya atmak, sağlıklı ve mutlu kalmak için düzenli olarak her gün en az yarım saat orta tempoda egzersize ihtiyaç duyarlar. İnsanlarla birlikte ev ortamında yaşamaları onların hassas bünyesi için daha sağlıklı olsa da Berner açık hava aktivitelerinden ve uzun yürüyüşlerden çok hoşlanır. Apartman yaşamı için pek uygun olmayan ancak egzersiz ihtiyacı karşılanırsa uyumlu yaşayabilen bir ırktır. Bernes Dağ köpeği için bahçeli bir evde yaşamak daha uygundur. Özgürce istediği zaman bahçeye çıkabilmek, eve girebilmek onlara daha iyi hissettirecektir. Sahibiyle, aile bireyleriyle gün içerisinde yapacağı 30 -60 dakikalık aktiviteler ve 1.- 1.5 kilometrelik yürüyüşler egzersiz ihtiyaçlarını karşılar.

Soğuk iklim şartlarına dayanıklı olan Bernese köpeği, soğuk ve ılık havalarda dışarıda yürümekten çok mutlu olur. Sıcak havaya hassasiyetleri olduğu için soğuk, karlı havalarda rahatlıkla dışarı çıkabilir. Sıcak havalarda ise sabah ve akşam serinliği egzersiz için ideal zamanlardır. Bernese sahibiyle kampa gider, küçük çocuklarla oyun oynar, köpek sporlarında çeviklik, hayvancılık, itaat gibi yarışmalara katılır ve başarı elde eder.

Bernese Dağ Köpeği yavruluk döneminin 4. ayı ve 7. ayı arasında gelişimleri hızlanır ve bu süreçte kemik gelişimleri açısından egzersizlerde ekstra dikkatli olmak gerekir. Sert yüzeylerde oyun oynamamasına, zıplamamasına dikkat etmeli ve 2 yaşına gelip eklemleri tamamen oluşana kadar ağır yükler taşımasına müsaade etmemelisiniz. Köpeğinizin ideal oyun ortamı mümkün olduğunca çimler ve topraklar olmalıdır.

Bernase Eğitim

Bernese Dağ Köpeği büyük ırklar arasında olduğu için, erken aşamada eğitilmeye ve sosyalleşmeye başlaması oldukça önemlidir. Yavru iken itaat, alan koruma ve tuvalet gibi önemli eğitimlere başlanmalıdır. Köpeğinizin insanlara, çocuklara nasıl davranması gerektiğini öğretmelisiniz. Gelişimini tamamladığında büyük bir köpek olacağı için insanlara nasıl davranacağını, onlara sevgisini nasıl göstereceğini öğretmelisiniz. Çok zeki ve akıllı köpekler oldukları için verdiğiniz komutları ve eğitimleri kısa sürede algılar ve uygularlar.

Sahiplerini memnun etmeye çalışan Bernese Dağ Köpeğine eğitimleri sırasında, yapamadığında söz dinlemediğinde sert tepkiler vermemelisiniz. Sevecen ve duygusal yapıları ile sahibinin verdiği farklı tepkilerden kolayca etkilenir ve incinirler. Pozitif pekiştirmeler, övgü, ödül gibi şeyler onların eğitimlere daha ilgiyle yaklaşmasını, heveslerinin artmasını ve daha hızlı eğitim sürecini tamamlamasını sağlar.

Bernase Sağlık

Bernese Dağ Köpekleri genellikle sağlıklı bir ırktır. Ancak bazı sağlık sorunlarına zaman içerisinde yakalanmaya eğimlidir. Bu yüzden sorumlu yetiştiriciler, bu ırkın üreme stoklarını kalça ve dirsek displazisi, göz kapağı sorunları, kan bozuklukları, bazı kanserler ve ilerleyici retina atrofisi gibi sağlık sorunlarına karşı kontrol ederler.

Tüm büyük ırklarda olduğu gibi Bernese Dağ Köpeğinde de mide rahatsızlığı, şişkinlik görülebilir. Berner sahipleri bu yüzden köpeklerinin yemeklerine dikkat etmeli ve şişkinlik sorununun ne gibi belirtileri olduğunu, ortaya çıktığında ne yapması gerektiğini öğrenmelidir. Bernese ırkı yemek yemeyi sevdikleri için kilo almaya da yatkındırlar o yüzden kontrollü beslenmesi önemlidir. Haftalık rutin olarak ağız, diş, kulak, burun, göz ve tırnak bakımlarını yapmanızda köpeğinizin sağlığı açısından basit ama önemli adım olacaktır.

Ulusal Irk Kulübünden Önerilen Sağlık Testleri:

  • Kalça Değerlendirmesi
  • Dirsek Değerlendirmesi
  • Göz Doktoru Değerlendirmesi
  • Kalp Muayenesi
  • Von Willebrand Hastalığı DNA Testi

2022 Güncel Bernase Yavru Fiyatları

2022 Bernese Mountain Dog ortalama yavru fiyatları 5,000 TL ile 8,000 TL aralığında farklılık göstermektedir. İsviçre’nin antik döneminde Romalı askerlerin geliştirdiği bir türdür. Kaslı ve oldukça güçlüdür. Aceleci, enerjik ve dikkatlidir. Sahibine olan duygusal bağı oldukça fazladır. Yabancı olan herkesten kuşkulanır. Eski Romalılarda savaş köpeği olarak kullanılırmış. Yorulmak bilmediği için dinlenmeye çok fazla ihtiyaç duymazlar. Dağ evi ve bahçeli evler için oldukça uygundur. Sitemizi gezip fiyatları, Dişi, erkek yavrusu ve sahiplendirme için bilgi alabilirsiniz. Sahibinden ücretsiz yada PetShop'tan Ücretli ve ücretsiz ve satılık ilanları fiyat nedir ve ne kadar bilgisi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

https://patinolsun.com/